Потенциалното преминаване на Александър Везенков в най-силната баскетболна лига в

...
Потенциалното преминаване на Александър Везенков в най-силната баскетболна лига в
Коментари Харесай

От просто ротационен играч до може би най-добрия състезател в Евролигата

Потенциалното прекосяване на Александър Везенков в най-силната баскетболна лига в света - НБА, накара редица експерти оттатък океана да погледнат по-отблизо върху представянето на най-хубавия баскетболист в Евролигата през сегашния сезон. В неотдавнашен собствен разбор анализаторът на “Форбс ” Марк Дийкс обръща по-сериозно внимание върху Везенков и въздействието, което Везенков оказва на тима на Олимпиакос, класирал се за Финалната четворка в Евролигата.
 Александър Везенков пред Sportal.bg – за задачите и страстите в Евролигата, фамилията и НБА Александър Везенков пред Sportal.bg – за задачите и страстите в Евролигата, фамилията и НБА
“Продължаващо израстване на Александър Везенков го трансформира от просто ротационен състезател до може би най-хубавия играч в Евролигата. “Кралете ” получиха правата му през юни предходната година, а от този момент насам той методично се усъвършенства. И като се изключи че той доближи до самия връх, неговият тим стори същото.

За приблизително по 28.8 минути на мач в Евролигата Везенков реализира по 17.7 точки, 7.0 битки и 1.9 асистенции, поддържайки 66% същински % на пукотевица. Той е топреализатор на шампионата, в който се играе по 40 минути, с естествени ротации от по 11 индивида, по-сериозно разпределение на минутите поради неналичието на суперзвезди и по-бавната акомодация към скоростта и темпото на игра, спрямо тези в НБА. Малцина са играчите, които бележат приблизително по 20 точки на мач в Евролигата.
 Везенков покори реализаторския връх в Евролигата Везенков покори реализаторския връх в Евролигата
Везенков е безапелационният любимец за спечелваното на премията за най-полезен състезател в шампионата, защото той провокира най-голямо внимание от съперниковите отбрани - по-голямо от това против всеки различен играч в шампионата. Така тактиката на Олимпиакос да разчита на неговото въздействие оказа помощ на тима да се изкачи на върха във всеки един шампионат, в който взе участие през сегашния сезон.

Подпомогнати от спадът в представянето на своя максимален противник в лицето на Панатинайкос, “червено-белите ” приключиха постоянния сезон в Гърция без загуба с 22 победи от 22 мача, като също така придвижиха превъзходството си и в плейофите. Олимпиакос победи и в шампионата за Купата на Гърция, като финишира и преди всичко в постоянния сезон на Евролигата с баланс от 24-10.
 Сделката за Везенков сред Олимпиакос и Сакраменто наподобява неизбежна Сделката за Везенков сред Олимпиакос и Сакраменто наподобява неизбежна
Отборът на Йоргос Барцокас има удоволствието да разполага с едно от най-хубавите набези в шампионата. Гръцкият исполин се подрежда четвъртото място по точки приблизително на мач с по 83.6, а при рейтинга в нахлуване са втори след Партизан с внушителните 120.1 точки. Разбира се, Олимпиакос направи всичко това значително посредством разнообразието на Везенков, който може да стреля, да прави заслони, да пробива, да се движи без топка, да стреля след подслон, да играе на пост и да пресича. Всичко това го прави непрекъсната опасност за противника, без значение от обстоятелството, че рядко употребява своя дрибъл. Именно тази отмереност в дейностите му и придвижването му по паркета трансфораха Олимпиакос в безсърдечен тим в офанзива ”, написа Дийкс.

В последните дни един от най-авторитетните публицисти по отношение на протичащото се в НБА - Марк Стайн, разкри, че прекосяването на Везенков в тима на Сакраменто Кингс е неизбежно. До развиване по въпроса обаче ще се стигне през лятото, защото в този момент българският национал и неговите съотборници в Олимпиакос се насочват към Каунас за Финалната четворка в Евролигата. В петък от 18:00 часа българско време Везенков и компания се изправят против Монако в полуфиналите на шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР