Предприети са действия за облекчаване на тежкотоварния трафик през Дунав

...
Предприети са действия за облекчаване на тежкотоварния трафик през Дунав
Коментари Харесай

МВР: Предприети са действия за облекчаване на тежкотоварния трафик през Дунав мост 2

Предприети са дейности за облекчение на тежкотоварния трафик през Дунав мост 2. Към момента няма чакащи товарни коли по трасето на републиканската пътна мрежа към Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин-Калафат. Всички гишета на граничния пункт работят в цялостен размер. Това оповестиха от Министерството на вътрешните работи /МВР/. 

Времето за инспекция на товарните коли е кратко оптимално, тъй че това да не нарушава разпоредбите за отбрана на националната сигурност и граничния надзор. Министерството на вътрешните работи, Министерството на превоза и известията и всички отраслови институции, виновни за организацията на придвижването и пропускането на трафика през граничния пункт са в непрекъсната съгласуваност, с цел да се подържа обикновено прекосяване на товарните коли.

Заедно с румънските управляващи е обезпечен така наречен " зелен кулоар " за прекосяването през пункта на товарни коли, пренасящи бързо развалящи се артикули, живи животни и рискови товари. Увеличен е броят на чиновниците, извършващи гранични инспекции и от двете страни. По искане на България румънската страна усили броя на контролиращите чиновници от Данъчната си администрация /ANAF/.

Създадена е и нова организация на придвижването, с която се заобикаля престоя за отмора в сектора сред мостовото оборудване и зоната за надзор на румънска територия. Това ще предотврати образуването на тапи.

Предприетите ограничения имат непрекъснат темперамент, като продължава работата по надграждането им, подчертаха още от Министерство на вътрешните работи. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР