Прокурор от Ню Йорк заяви пред съдебните заседатели, че плащането

...
Прокурор от Ню Йорк заяви пред съдебните заседатели, че плащането
Коментари Харесай

Ройтерс: Дори с присъда, пред Тръмп няма пречка да се завърне в Белия дом

Прокурор от Ню Йорк съобщи пред правосъдните заседатели, че заплащането на мълчанието на неуместни очевидци, което е в основата на наказателния развой против някогашния президент Доналд Тръмп, е опит за " машинация на американския гласоподавател " по време на вота през 2016 година, оповестява " Ройтерс ".

Като образец Джошуа Стайнглас показва случая с порнозвездата Сторми Даниелс, която е получила сумата от 130 000 $, за да се подсигурява, че Даниелс няма да разисква хипотетичен полов контакт. По думите му това са единствено част от напъните да се скрият от обществеността обстоятелства, които може да навредят на първата му кандидатура за Белия дом.

" Никога няма да разберем дали това изпитание да се заблуди американският гласоподавател е повлияло на изборите, само че това е нещо, което не е належащо да потвърждаваме ", сподели Стайнглас.

Съдебните заседатели може да стартират да разискват още в сряда първия углавен развой против президент на Съединени американски щати.

77-годишният Тръмп е изправен пред 34 закононарушения за подправяне на бизнес документи, с цел да прикрие заплащането на Даниелс. Той се призна за почтен, отхвърля да е правил секс с Даниелс и наподобява не беше впечатлен от заключителните причини на Стайнглас.

" СКУЧНО! " Тръмп написа в обществените мрежи по време на отмора във връзка на процеса.

По-рано денем юристът на Тръмп сподели на правосъдните заседатели, че не би трябвало да се доверяват на звездния очевидец Майкъл Коен, който свидетелства, че като медиатор на Тръмп е плащал на Даниелс от личния си джоб и е създал проект, с цел да му бъдат тези суми публично прикрити като адвокатски възнаграждения.

Адвокатът на Тръмп Тод Бланш сподели, че Коен, наказан нарушител с дълъг опит в лъжата, е подвел правосъдните заседатели, когато е споделил, че е разискал заплащането и проекта за възобновяване на разноските с Тръмп.

" Той е безусловно най-големият измамник на всички времена ", сподели Бланш.

Стайнглас отвърна, че нечестността на Коен е отражение на злонамереното въздействие на Тръмп.

Бланш прикани правосъдните заседатели да оставят настрани персоналните си възгледи за Тръмп, републиканския претендент за президент през 2024 година, и да дефинират дали прокурорите са потвърдили техния случай отвън рационално подозрение, стандартът, изискван от законодателството на Съединени американски щати.

Ако бъде приет за отговорен, Тръмп може да получи присъда до четири години затвор. Но лишаването от независимост е малко евентуално, в случай че за първи път е наказан за сходно закононарушение.

Присъда обаче няма да попречи на Тръмп да се опита да си върне Белия дом от президента Байдън на изборите на 5 ноември. Нито ще му попречи да встъпи в служба, в случай че завоюва. Проучванията на публичното мнение демонстрират, че двамата мъже са в напрегната конкуренция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР