Потърсете съвет от лекуващия ви лекар или от фармацевт, ако

...
Потърсете съвет от лекуващия ви лекар или от фармацевт, ако
Коментари Харесай

Лекарства за високо кръвно спрени


Потърсете съвет от лекуващия ви доктор или от фармацевт, в случай че приемате такива лекарства, предлагат от организацията

Европейската организация по медикаментите (EMA) и националните лекарствени организации преди дни са получили информация от китайски производител за съществуването на смес в дейното вещество валсартан, което си употребява за производството на медикаменти за високо кръвно налягане, неотдавна прекаран миокарден инфаркт и сърдечна непълнота.

Примесът N-нитрозодиметиламин (NDMA) се класифицира като евентуален канцероген. По тази причина способените органи, измежду които и българската Изпълнителна организация по медикаментите (ИАЛ) блокират 62 медикаменти, съдържащи валсартан, оповестиха от лекарствения регулатор. Блокирани са единствено лекарствените артикули на фирмите, които се доставят с дейното вещество от китайския цех, прецизираха още от там.

От организацията предлагат пациентите, които се лекуват с валсартан, да свържат с фармацевт и с лекуващия си доктор.

Свързани публикации.. Как една държавна болница не затвори порти 0 Д-р Дечо Дечев - единствената кандидатура за шеф на НЗОК 0 66 лечебни заведения съдят Здравната каса за неизплатена активност 0

Валсартан е ангиотензин-II-рецептор антагонист, който принадлежи към групата на сартаните – едни от най-често прилаганите медикаменти в кардиологичната процедура, изключително при високо кръвно налягане. Той се предлага на фармацевтичния пазар независимо или в композиция с други дейни субстанции – това са медикаментите, известни като „ закрепени комбинации “, които се предписват постоянно заради доста положителния им профил на сигурност и комфортните схеми за банкет, които улеснават болните.

От ИАЛ напомнят на медицинските експерти, че място за терзание няма, защото сега у нас са регистрирани още доста други медикаменти от групата на ангиотензин-II-рецепторните антагонисти (сартани), които имат едни и същи лечебни индикации. От организацията означават, че те могат да бъдат употребявани пълноценно при лекуването на пациентите вместо блокираните блокираните лекарствени артикули, съдържащи валсартан.

В умозаключение от лекарствения регулатор показват, че EMA и ИАЛ работят интензивно за разрешаването на тази обстановка допустимо най-бързо и ще подхващат всички нужни дейности за отбрана на публичното здраве. Агенцията разгласява цялостен лист на блокираните медикаменти, както и лист на различните лекарства, позволени за приложимост у нас.

Можете да се запознаете с тях от следните връзки:

Блокирани лекарствени артикули ИАЛ

Списък на аналогични лечебни други възможности в ПЛС ИАЛ
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР