Потънала е срещу мен в пухкавото си палто, съвсем без

...
Потънала е срещу мен в пухкавото си палто, съвсем без
Коментари Харесай

Карла Мунзер Рахал: 50-те са новите 30!

Потънала е против мен в пухкавото си палто, напълно без грим и деликатно изследва менюто. Говорим в заведение покрай пилоните на НДК. Грее слънце, цялостно е с хора, а Карла продължава: – Като всички останали по време на коронавирус започнах доста да хапвам. И качих! Страшно! И се ядосах! Странно беше тогава това ястие. Реших, че може в никакъв случай да не отслабна и да остана такава баба Меца.Мисля да взема мариновани маслини и мексиканско домашно гуакамоле – подвига взор към сервитьора: – Да го опитвам – постепенно повтаря „ мексиканско домашно гуакамоле “, все едно пробва думите на усет, една по една, само че се сеща: – Чакайте малко… Аз в действителност съм яла, тъй че по-добре да не хапвам повече. Имате ли лимонада? Лимонада от бъз ще взема.Станах на 50 – ми изяснява, – само че не чествах рождения ми ден, с цел да съм си на 30! 50 са новите 30!
Аз още на 14 почнах да си мажа лицето с крем. Викам си – ето стартирам, с цел да не одъртявам. Времето ще спре. Страшно доста старания са нужни, с цел да изглеждаш добре. А желая да наподобявам, както когато бях в НАТФИЗ. Защото един път като остарееш, към този момент край. И Бионсе я вълнува същото. Затова пее Forever young.И Дженифър Анистън, и Дженифър Лопес са образец за подражателство и за удивление. Харесват ми. И при нас някои дами, към този момент към 40–50 години, са си запазили младостта, като Мария Илиева, Теодора Духовникова. Според мен тя върви на процедури и скрито се разкрасява. Затова остава красива. А аз покорявам тялото си на гладолечение. Моята фризьорка преди време сподели, че индийците го правели един път седмично. И взех решение, че е изчистващо за лимфата. Ям зеленчуци, плодове – ягоди, карфиол, чушки, краставици, домати. Имам си велоергометър и на него спортувам.Ходих на процедури в Jewel Skin Clinic – лице, пилинг, антицелулитни разтривки. И желая да им благодаря. Според мен процедурите могат да задържат процеса на стареене.  От две седмици се пробвам да не пуша. Въпреки че през днешния ден си харесах и бръчките, като се огледах при фризьорката – и тя желае да бъде постоянно млада. Времето ще покаже дали на 60 мога да наподобявам като на 40. Но съгласно един доктор, в случай че не се разболяваме и се опитваме да не се разболяваме, може да живеем 280 години. Е, това са неща, които чета из обществените мрежи. А дали е правилно, дали е научно доказуемо, не знам.

За няколко кг по-малко Бяхме на море в Гърция с някогашния ми брачен партньор. Поканих го. И всички споделят: Тръгвай, отиваме на плаж! А аз: Не! Глупостта на Телеца е пословична. (Карла е родена на 3 май, зодия Телец.) Аз си я откривам в мене. Имам насъбрани в пети дом доста Телци и те ме „ събарят “. Не одобрявам моя Телец, тъй като е ленив, постоянно избира нещо, което е кравешко. Асцендентът ми е Стрелец и повече го одобрявам. Взима по-бързи решения. Общо взето Стрелецът ми е по-симпатичен на мене. И в Гърция пробвах да плавам до един скалист бряг. Подхлъзнах се и паднах. Господ сякаш напряко ме смаза. Счупих си ръката, шест седмици в гипс, рехабилитация. Не ми се ядеше кой знае какъв брой. Толкова беше хубаво всичко и внезапно падаш и си счупваш ръката... То към този момент ръката ми е по-добре, но останах с една горчилка. Каквото Господ реши – това е!

Реквием за една обич Бившият ми мъж е икономист. Срещнахме се на бензиностанцията против „ Пирогов “. Той ме заприказва. Или не! Аз го заговорих. Тъмнокос е, доста хубав, доста интелигентен, доста занимателен. Разсмя ме. Покани ме на среща. Направи ми усещане, че учи стопанска система. Викам си – ето, индивидът е академик. Имала съм и други гаджета, но това май ми е най-голямата обич. Първата ни среща беше тук, на пилоните на НДК. И стартира да ме целува и се разбра, че сме влюбени към този момент. Усетих, че не мога да пребивавам без него и че доста го обичам. Той беше много бърз и деен. След два месеца ми предложи брак и се оженихме, в РПУ. Не! В Гусевето се оженихме. И в един ресторант отново тук, в НДК, поканихме 100 души. Тогава всичко беше някак по-живо. Сега към този момент с остаряването човек не е толкоз подскоклив, само че отново бих се омъжила за мъжа ми.

Беше доста сантиментално. Живеехме при баба му в блок на бул. „ Емил Марков “. По-късно имах апартамент и го поканих при мен. Скарахме се за общи неща. Ама за какво е тенджерата тука, а не там. Това са нелепости. Не можахме да се разберем. И в един миг се разделихме. И в този момент скърбя, че се изпокарахме, само че човек схваща, че не е хубаво да се караш с хората. Ето един урок. Трябваше да се съглася с неговото его, само че Телецът е доста раздразним може би. Винаги егото го води, а това не е хубаво. Води ли те егото, почваш да правиш неточности. Но сякаш на човек му се свършва търпението. Който не е задоволително толерантен към колегата си, го поучавам да бъде и да се пробва да схваща и него, и себе си.Сега скърбя, тъй като хората не би трябвало да се карат. Аз не желая да съм разведена. Искам да се оженя отново, за мъжа ми. 10 години бяхме заeдно и 10 години сме разграничени. Не съм имала друга обич след това. Пробвах да обичам други, само че май че обичам единствено Боян. И това е хубаво да го напишеш, тъй като, в случай че двама души се обичат, може и да се съберат отново. Говорих с Боян. Той сподели, че не желае повторно. Въпреки че нищо не се знае. Много хора са се развеждали и са се женили отново. Важно е и двамата да го желаете. Според един духовник в църквата не сме разведени, тъй като нямаме църковен бракоразвод. Но пък си приказваме, тъй като имаме наследник - Матьо.
Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР