Пострадалите са в добро състояние, няма опасност за живота им.

...
Пострадалите са в добро състояние, няма опасност за живота им.
Коментари Харесай

Има опасност да ни санкционират заради ниските нива на ваксинация

Пострадалите са в положително положение, няма заплаха за живота им. Предложили сме им да бъдат лекувани до когато се постанова. Това съобщи в изявление за БТВ служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров по мотив оживелите от злополуката на Автомагистрала " Струма ".

Здравният министър увери, че още след Нова година ще бъде стартирана процедурата по закупуване на медицински хеликоптери, а парите ще дойдат през Плана за възобновяване и резистентност. Той посочи, че става въпрос за 7-8 хеликоптера.

По тематиката с Коронавирус рецесията министър Кацаров изясни, че сме обърнали наклонността, защото има спад както на новозаразените, по този начин и на репродуктивното число.

" Ситуацията е под надзор, броят на хоспитализациите понижа с 1500 души за последните 10 дни. Високата смъртност обаче надали ще намалее скоро, а тя е такава поради три съществени фактора – Делта разновидността се популяризира много по-лесно, дребна част от популацията е имунизирано и третият фактор е неприятното положение на здравната ни система като цяло ", обясни той.

Стойчо Кацаров посочи, че 25% от българското население е имунизирано, или това са към 1,7 млн. души.

Именно поради ниските равнища на имунизация здравният министър предизвести, че страната ни може да понесе наказания от Европа.

" Има заплаха за наказания за ниската имунизация у нас, има такива сигнали от нашите европейски сътрудници и не можем да им се сърдим за това нещо ", посочи доктор Кацаров.

По думите му идната или по-следващата седмица у нас ще бъдат доставени три типа медикаменти за лекуване на ковид, за които страната ни ще заплати малко над 30 млн. лв..

" Все отново се надявам да не намалее желаението за имунизация около медикаментите ", показа Стойчо Кацаров. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР