Пострадалите от фалита на застрахователната компания „Олимпик” няма да бъдат

...
Пострадалите от фалита на застрахователната компания „Олимпик” няма да бъдат
Коментари Харесай

Борисов: Пострадалите от фалита на „Олимпик” няма да бъдат обезщетени от български фонд

Пострадалите от банкрута на застрахователната компания „ Олимпик” няма да бъдат финансово обезщетени посредством българския гаранционен фонд „ Гражданска отговорност”. Това сподели в Стара Загора министър председателят Бойко Борисов, съобщи кореспондентът на bTV в района.

Ако страната пристъпи към финансово обезщетение посредством българския фонд, би се получил „ рисков прецедент”, счита министър-председателят.

По негово искане на следващия ден финансовият министър и ръководителят на Комисията за финансов контрол ще обсъдят вероятните разновидности за реакция от страна на страната. По думите на премиера ще предложат на българските евродепутати да създадат законови оферти в европейското законодателство.

„ …Защото когато има европейска компания, тя влиза както нашите компании могат да влизат на всички места в Европа и са по различен ред, би трябвало контролът да е на друго място. Но по този начин или другояче, това би било един рисков казус, ние ще им помогнем с каквото може, с адвокати, с каквото разрешава законът”,каза министър председателят.

Министър-председателят увери още, че в сряда Търговският указател ще бъде изцяло възобновен и ще работи. Случаят е противен, само че не е присъщ единствено за България, сподели министър председателят и напомни, че поради хакерски атаки Холандия се е отказала от електронно гласоподаване.

„ Да, срина се заради некачествени дискове, които видяхте. Мисля, че четохте много за компанията, която с най-ниски цени е печелила. Въпреки всичко положихме огромни старания и до сряда ще е безусловно готов”, увери Борисов.

В Стара Загора министър председателят инспектира обекти, които се извършват по европейски стратегии на стойност 52 милиона лв..
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР