Постоянното изместване на диализните машини. Ритмичното капене-капене на кръв от

...
Постоянното изместване на диализните машини. Ритмичното капене-капене на кръв от
Коментари Харесай

Болницата в Акса в Газа предупреждава пациентите, че скоро бебетата може да се озоват в масови гробове

Постоянното изместване на диализните машини. Ритмичното капене-капене на кръв от IVs. Тихото бръмчене на животоподдържащо съоръжение, поддържащо живота на бебетата в инкубаторите, тръбички влизат и излизат от дребните им тела.

Рутинното действие на болничното заведение Al-Aqsa Martyrs Hospital в централната линия Газа е в внезапен контрастност с хаоса от седмици на израелска бомбардировка, която през последните дни беше ориентирана към редица лечебни заведения в обсадения анклав.

< h2 class= " more-on__heading " > Продължавайте да четете лист от 4 детайла Болницата Ал-Кудс в Газа приключва активността си на фона на израелските офанзиви Двете най-големи лечебни заведения в Газа преустановяват активността си, защото СЗО предизвестява за повишаване на смъртните случаи Снимки: Повече смъртни случаи и опустошения в Газа, до момента в който израелските офанзиви не престават Войната на Израел против Газа: Списък с основни събития, ден 38 завършек на списъка

Но рецесиите с електроснабдяването и водата, дължащи се на акцията на Израел след офанзивата на Хамас от 7 октомври – които към този момент затвориха повече от половината от 35-те лечебни заведения в Газа – засягат фрапантно и централната болница в Газа.

Бебетата в кувьоз и пациентите на диализа, свързани към машини, подвластни от гориво, са изложени на необикновен риск – изключително откакто Ал-Акса е единственото оборудване за бъбречни пациенти в централната провинция на линията Газа, сподели Халил ал-Дакран, представител на болничното заведение, пред Al Агенцията Sanad за инспекция на обстоятелства на Jazeera.

„ Ако спиранията на електричеството и водата продължат и горивото се изчерпи, пациентите ще бъдат трансферирани в всеобщи гробове, в случай че експанзията продължи “, предизвести ал-Дакран.

„ И светът [само] гледа “, продължи той горчиво.

Набиране на диализни грижи

Болницата означи скок в броя на пациентите от началото на последния спор, като хиляди ранени се стичаха и натоварваха потенциала на болничното заведение.

Освен това, защото хиляди разселени хора от северните региони на Газа се изсипаха на юг, броят на пациентите се усили, изключително тези с хронични болести, нуждаещи се от лекуване, като диализа за бъбречни болести.

Болницата трябваше да ограничи времето за диализно лекуване от четири часа на два часа и половина, като в същото време трябваше да понижи честотата на диализните сесии на пациентите на седмица, сподели ал-Дакран.

Пациентите са ужасени освен от бомбите, които валят, само че и дали ще получат грижите, от които се нуждаят.

„ Подлагам се на диализа три пъти седмично, очаквам с часове по претъпканите пътища, ужасена “, разселената жена Мариам ал Джаяр сподели на Санад.

„ Чакаме толкоз дълго, от заран до вечер, за диализа. И всичко това до момента в който бомбардировките не престават. Сега получавам по-кратка и по-рядка диализа и на всичкото от горната страна с дефицита на вода и електричество самият развой на диализа не работи вярно и може да аргументи кръвни съсиреци, ” сподели Несма Шарир, различен бъбречен пациент.

Бебета, открити под руините

Междувременно отделението за интензивни грижи за новородени в Ал-Акса също се огъва под натиска на войната.

Там здравната сестра Варда ал-Ауауда се рее над инкубаторите и ревизира бебетата, които лежат в тях.

Al-Awawda и нейните сътрудници споделят, че има доста повече новородени, признати в интензивното поделение, освен недоносени, само че и новородени, ранени от бомбардировките.

Понякога пътуването, което бебетата би трябвало да извървят, с цел да стигнат до болничното заведение, способства за влошеното им здраве, сподели ал-Ауада на Санад, като уточни, че е имала майки с бебетата си – или бебета сами – да идват на всевъзможни типове превоз, в това число магарешки колички в някои случаи.

Някои бебета се придвижват в болничното заведение в грижовните, само че блъскащи се ръце на някой, който преди малко ги е избавил отдолу под руините и желае те да получат нужните грижи допустимо най-бързо, а няма налични носилки.

Едно бебе, Хасан Мишмиш, дойде в болничното заведение, откакто беше избавено отдолу под руините. Родителите му са открити мъртви.

„ Той беше в ръцете на мъртвата си майка, затрупан с прахуляк “, сподели ал-Ауауда.

„ Целият медицински личен състав се редува да се грижи за него, откакто загуби родителите си.

„ Брат му също е ранен, той е в детско поделение, а баба му също е ранена. Не е останал никой от фамилията му, който да се грижи за него “, добави тя и сподели, че има десетки други сходни случаи на открити бебета под руините. “

За медицинските сестри там става все по-трудно да се грижат за бебетата, макар че това не е заради липса на опити. Болницата се бори със сериозен дефицит на съществени консумативи, в това число толкоз съществени неща като сапуна, нужен за стерилизация на ръцете.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР