Постоянното излагане на високи температури изтощава организма, но не всяка

...
Постоянното излагане на високи температури изтощава организма, но не всяка
Коментари Харесай

Сауна в жегите: Защо е полезна и какви правила трябва да спазваме

Постоянното излагане на високи температури изтощава организма, само че не всяка жега е проблематична. Пример за горещина, която въздейства удобно на физическата ни форма, е тази в сауната. Може да посещавате тези места за релакс освен през зимата, само че и в топлите летни дни, стига да спазвате някои условия, написа .

Екипът на предаването „ В добра форма ” на „ Дойче веле ” ни води във Финландия, където хората са добре осведомени с изгодите от визитите в сауната. Традиционната финландска такава е с температура сред 75 и 110 градуса. Целта е щедро изпотяване. Температурата на тялото се демонстрира до 40 градуса. Затова, с 2-3 влизания в сауната, човек изхвърля към един литър пот. Високата температура подтиква метаболизма, сърцето бие по-бързо, кръвоносните съдове се уголемяват и кръвното налягане пада. Студен душ по-късно свива кръвоносните съдове и кръвното се възстановява.

Това е подготовка за сърдечно-съдовата система и добра профилактика против възпаления. Хората, които вървят на сауна един път седмично, по-рядко страдат от инфекции. А нови проучвания във

Финландия сочат, че визитите 2-3 пъти седмично намаляват риска от сърдечни болести.

Когато сме загрели, мускулите се отпускат – като след подготовка. Но от време на време е по-добре да останем на открито. Ако сте настинали, да вземем за пример, огромната разлика в температурата може да утежни положението ви. Мит е, че сауната може да излекува запушения ви нос.

Сауната е противопоказна за хора със кожни болести, разширени вени, тромбози и други възпаления на кръвоносната система.
Крайпътна сауна провокира полицейска инспекция в Германия

Продължителност: вършат се по 2-3 сесии от по 8 минути. Преди да легнете, останете седнали за известно време, с цел да раздвижите кръвта. Почивката би трябвало да е два пъти по-дълга от престоя в сауната.

Пийте вода или плодов сок, с цел да си върнете течностите, които тялото е отделило.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР