Постоянният представител на Южна Корея в ООН Хуан Джун-кук призова

...
Постоянният представител на Южна Корея в ООН Хуан Джун-кук призова
Коментари Харесай

Южна Корея призова Съвета за сигурност на ООН да предприеме действия срещу ядрените провокации на Пхенян

Постоянният представител на Южна Корея в Организация на обединените нации Хуан Джун-кук прикани петте страни непрекъснати членки на Съвета за сигурност да поемат " изключителна отговорност " за обуздаването на нуклеарните провокации на Пхенян, съобщи осведомителна организация Йонхап.

Хуан акцентира по време на съвещание на съвета, че Пхенян e " първата и единствена страна ", която подценява Договора за неразпространение на нуклеарното оръжие (ДНЯО) и намерено създава атомни оръжия.

Той добави, че отговорът на Организация на обединените нации би трябвало да послужи като " лакмус за надеждността и жизнеността " на международната организация и ролята ѝ за поддържането на световния режим на ДНЯО.

" В това отношение петте нуклеарни сили, които имат задължения по ДНЯО, и които съответстват с петте непрекъснати членки на Съвета за сигурност, би трябвало да показват изключителна отговорност ", акцентира южнокорейският посланик.

ДНЯО публично признава за нуклеарни сили пет страни - Съединени американски щати, Русия, Китай, Англия и Франция. Пхенян се отдръпна от ДНЯО през 2003 година, напомня Йонхап.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР