Постоянният представител на Русия в ЮНЕСКО Александър Кузнецов освободи поста

...
Постоянният представител на Русия в ЮНЕСКО Александър Кузнецов освободи поста
Коментари Харесай

Русия се отказва да председателства ЮНЕСКО

Постоянният представител на Русия в ЮНЕСКО Александър Кузнецов освободи поста на ръководител на Комитета за международно завещание на организацията на Организация на обединените нации, оповестява " ТАСС ", базирайки се на " Франс Прес ".

Според Кузнецов задачата му като делегат на Русия в ЮНЕСКО е изпълнена и смята за невероятно да остане на длъжността си в 45-тата сесия на комитета. Това показва той в писмо до членовете на комисията в организацията.

По разпоредбите на ЮНЕСКО идващият ръководител на комитета се назначава от страната, последваща, в тази ситуация Русия, по азбучен ред на британски език.

Съответно Александър Кузнецов ще бъде завещан от представител на Саудитска Арабия, която до няколко дни би трябвало да удостовери дали е съгласна и да назначи нов ръководител.

Това лято трябваше да се организира 45-ата сесия на Комитета за международно завещание на ЮНЕСКО в съветския град Казан, само че бе отсрочена за неустановен интервал от време.

До седмици би трябвало да бъде свикана изключителна сесия, на която да се договорят датата и мястото на идната сесия, която най-рано може да се провежда през първата половина на 2023 година, показва " Франс Прес ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР