Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя коментира изявленията

...
Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя коментира изявленията
Коментари Харесай

Небензя се изказа по повод изявленията на САЩ относно биолабораториите в Украйна

Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя разяснява изказванията на Съединени американски щати, които назовават пропагандата изказванията на Русия за съществуване на военни биологични стратегии в Украйна, съобщи РИА Новости.

Исканото от Русия съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по въпроса за военните и биологичните действия на Съединени американски щати в Украйна се организира в петък. Постоянният представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд съобщи, че Украйна не разполага с стратегии за биологично оръжие и биолаборатории , които да се употребяват с поддръжката на Съединени американски щати. Тя упрекна Руската федерация в разпространение на дезинформация.

Небензя сподели, че когато американският му сътрудник "хвърлял гръмотевици ", обвинявайки Русия в агитация, той си спомнил за съветската сентенция: "на крадеца шапката гори ".

"Колкото по-силно и безпричинно се пробват да ни обвинят нашите сътрудници, толкоз повече се убеждаваме, че сме прави, когато приказваме за техните много нелицеприятни дейности в Украйна ", акцентира той.

"По-рано съветското министерство на защитата показа презентация, съгласно която Съединени американски щати са похарчили повече от 200 млн. $ за биологични лаборатории в Украйна, които са взели участие в американската военно-биологична стратегия. Русия не изключва опцията да започва механизъм за съвещания по Конвенцията за биологичните и токсичните оръжия (КБТО) по отношение на военните биологични действия на Съединени американски щати в Украйна ", съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Говорителят на китайското външно министерство Джао Лизцян, разяснявайки информацията за финансирани от Съединени американски щати биологични лаборатории в Украйна, прикани Вашингтон да обясни дейностите си по биологична милитаризация в страната и чужбина, написа РИА Новости.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР