Постоянният комитет на Политбюро на Китайската комунистическа партия е провел

...
Постоянният комитет на Политбюро на Китайската комунистическа партия е провел
Коментари Харесай

По комунистически маниер: Китай обяви ``решителна победа`` над коронавируса - Свят

Постоянният комитет на Политбюро на Китайската комунистическа партия е провел съвещание, управлявано от Си Цзинпин, на което се е стигнало до заключението, че след възобновяване на 800 000 пациенти, множеството от които в сериозно положение, Китай " уверено е победил " ковид.

Откакто при започване на ноември бяха анулирани строгите ограничения против разпространяването на болестта, повече от 200 милиони китайски жители са били диагностицирани и лекувани от ковид, настояват управляващите в Пекин.

Китай наложи някои от най-драконовските ограничения в света, които провокираха антиправителствени митинги и също така се отразиха тежко на втората по величина стопанска система в света, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Официалната държавна осведомителна организация Синхуа през днешния ден цитира Си Цзинпин, който е декларирал, че политиката на надзор върху огнищата е била " изцяло вярна ".

Внезапното анулиране на тактиката за нулев COVID-19 през ноември и декември докара до вълна от инфекции, които краткотрайно претрупаха лечебните заведения. Оттогава новите случаи минаха пика си и животът значително се върна към естествения си темп. Но пътувания от и към Китай обаче към момента не са се върнали към равнищата отпреди пандемията.

Правителството ще продължи " да усъвършенства и поправя политиката и ограниченията за предварителна защита и надзор според от времето и обстановката с огромна историческа отговорност и мощна стратегическа увереност ", показва Синхуа.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР