Постоянна мярка „задържане под стража“ наложи Окръжен съд – Варна

...
Постоянна мярка „задържане под стража“ наложи Окръжен съд – Варна
Коментари Харесай

Задържане под стража за мъжа, пребил до смърт жена си във Варна

Постоянна мярка „ задържане под стража “ наложи Окръжен съд – Варна на 41-годишния Борислав Н., упрекнат в убийството на брачната половинка си.

В съда стана ясно, че убийството на Кремена е осъществено по изключително непосилен за убитата метод и с особена свирепост. Според Наказателния кодекс закононарушението, в което е упрекнат Борислав, е тежко, съзнателно, и се санкционира с „ отнемане от независимост “ за период от 15 до 20 година, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право за подмяна. Според събраните досега от прокуратурата доказателства несъмнено е открито съществуване на дълготрайно нападателно държание от страна на Борислав Н. Той е бил предупреждаван неведнъж с писмени протоколи по закона на Министерство на вътрешните работи, като това му държание е съпътствало целия интервал, в който обвиненият е бил в брак с жертвата.

Варненският областен съд, като прегледа събраните досега материали от досъдебното произвеждане, одобри, че съществува обосновано съмнение Борислав Н. да е съпричастен към действието, в което е упрекнат. Предвид тежестта на закононарушението и плануваното наказване за него, както и изхождайки от държанието на обвинения във времето, правосъдният състав счете за действителна заплахата той да се укрие или да извърши закононарушение и му наложи най-тежката мярка за неотклонение - „ задържане под стража “.

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Апелативния съд, като в този случай обжалването ще бъде прегледано на 5 март 2019 година, от 10.00 ч., съобщи радио Фокус.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР