Постна торта с крем може да си направите по следната

...
Постна торта с крем може да си направите по следната
Коментари Харесай

Постна торта

Постна торта с крем може да си извършите по следната рецепта. Толкова е кремообразна и вкусна, само че и лесна за подготвяне.

Колкото по-дълго стои тази торта, толкоз по-вкусна става, тъй че, в случай че я вършиме особено за специфичен мотив, може да я приготвите няколко дни авансово.

Необходими съставки:

450 г подготвени постни блатове за торта4 пакетчета ванилов пудинг1 пакетче ванилова захар1 л бадемово мляко (или по ваш вкус)6-7 с. л. захар100 г постен черен шоколад100 г маргарин и какао на прахуляк за декорация

Начин на подготвяне:

Отделете 200 мл от бадемовото мляко, а останалото сложете да се затопли на умерена температура. Сложете захар на усет (6-7 супени лъжици), едно пакетче ванилова захар и 160 г ванилов пудинг в обособен съд.

Разбъркайте съставките с лъжица или бъркалка, след което последователно прибавете 200 мл мляко и разбъркайте до приемане на гладка и равномерна примес, без бучки. Когато млякото заври, последователно прибавете сместа и бъркайте непрестанно, до момента в който заври и се сгъсти.

В обособена купа натрошете шоколада (100 г), по-късно прибавете половината от горещия сварен пудинг и разбъркайте, до момента в който се разтопи. След това покрийте със стреч фолио и оставете да изстине изцяло.

Към охладения пудинг се прибавя маргарина, по 50 г в светлия и шоколадовия (общо 100 г). Разбийте с миксер, до момента в който се смеси добре и се получи прекрасен, гальовен крем.

Набодете блатовете с вилица. Накиснете ги с няколко супени лъжици вода.

Разпределете половината от шоколадовия пудинг отмерено върху блата и го разпределете по цялата повърхнина.

 Постна торта с крем: Кремообразна и вкусна

Поставете втория блат, след което го набодете с вилица. Накиснете го в няколко супени лъжици вода или течност по ваш избор.

Вижте още: Питка с грис и зеленчуци

Върху втория блат разпределете отмерено половината от светлия пудинг и заравнете.

 Постна торта с крем: Кремообразна и вкусна

Повторете процедурата с третия блат, върху който се нанася остатъка от шоколадовия крем и четвъртия блат, върху който се нанася остатъка от светлия крем.

Поръсете с какао (може и смлени лешници или кокос) върху добре заравнената повърхнина, след което оставете тортата в хладилника да почине за една нощ.

Сочната постна торта с крем е подготвена за сервиране.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР