Постиженията в резултат на разгръщането на съвременните методи за проследяване

...
Постиженията в резултат на разгръщането на съвременните методи за проследяване
Коментари Харесай

Многоплодната и усложнена бременност е във фокуса на конгреса по Майчино-фетална медицина


Постиженията вследствие на разгръщането на актуалните способи за следене на бременността и феталните интервенции у нас и в чужбина ще показват водещи български и интернационалните експерти в границите на Седмия интернационален конгрес по Майчино-фетална медицина, оповестиха от Асоциацията по Майчино-фетална медицина (АМФМ). Форумът е тридневен и ще се организира от 18 до 12 май в хотел Рила, Боровец.

Очаква се събитието да събере лекари от всички области на медицината, отдадени на майчиното и детското здраве, а точно: Акушерство и Гинекология, Фетална медицина, Неонатология, Хирургия, Генетика, Детска кардиология, Детска кардиохирургия, Ендокринология, Образна диагностика, Клинична лаборатория и други Конгресът е сертифициран от най-престижната школа в сферата - Fetal Medicine Foundation, London, чийто началник, пионерът на феталната медицина в света проф. Кипрос Николаидес, ще изнесе специфична едночасова лекция.

Акценти на форума са протоколите за оценка на бременността в първи триместър, датирането и следене на двуплодна и триплодна бременност, феталната хирургия, детската хирургия и неонатологията. Ще бъдат показани актуалните благоприятни условия за образни проучвания на феталния мозък и феталното сърце, взаимоотношението със експерти по кардиология, ендокринология, инфекции и други при усложнена бременност, генетиката  и нейните благоприятни условия за посрещане на провокациите в пренаталното консултиране.

Програмата включва сесии, отдадени на диагностичното и клинично държание при фетални недостатъци във 2-ри и 3-ти триместър от бременността, скрининг за хромозомни аномалии и вродени структурни недостатъци, прибързано раждане и гестационен диабет, хипертонични затруднения по време на бременността, диагностика и лекуване на плода с способи на феталната хирургия и оперативни интервенции в кърмаческия интервал, както и затрудненията на бременността в медицинските територии на кардиологията, ендокринологията и инфекциите. 

Седмият интернационален конгрес по Майчино-фетална медицина е с теоретичен комитет, който се оглавява от доцент доктор Петя Чавеева, проф. доктор Христо Шивачев и доктор Мария Янкова, мд. Сред изтъкнатите лектори са още началникът на  Клиниката по детска кардиохирургия на Университета в Хайделберг проф. Цветомир Луканов, проф. Ранджит Аколекар от Британския King’s College Hospital, проф. доктор Асен Николов – ръководител на Българското сдружението по акушерство и гинекология и шеф “Родилна зала ” в СБАЛАГ „ Майчин дом “, проф.  Мария дел Мар Гил от Университетската болница в Мадрид, доктор Уолтър Пласенция -  ръководител Фетална медицина в болница Universitario Hospiten Rambla, Bellevue и Hospiten Sur на Канарските острови, проф. доктор Виолета Димитрова, дм - шеф Патология на бременността, СБАЛАГ „ Майчин дом “ и ръководител на Българската асоциация по ултразвук в акушерството и гинекологията, както и създателите на Асоциацията по майчино-фетална медицина доцент Петя Чавеева, доктор Мария Янкова, доктор Виолета Стратиева и други

Практическото образование по пренатална диагностика ще се организира преди научната част на конгреса. Събитието е ориентирано с изключение на към акушер-гинеколози към неонатолози, детски кардиолози, детски кардиохирурзи, ехокардиографисти, ендокринолози, хирурзи, експерти по образна диагностика, генетици, лекари по клинична лаборатория, по този начин и към специализиращи лекари, експерти по здравни грижи и студенти, които имат за цел да развиват кариерата си в посока майчино-фетална медицина. Регистрацията продължава да е дейна на страницата на
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР