Постижението на Георги Петков впечатли световните медии. В петък стражът

...
Постижението на Георги Петков впечатли световните медии. В петък стражът
Коментари Харесай

Жоро Вратаря впечатли света

Постижението на Георги Петков впечатли международните медии. В петък стражът се трансформира в най-възрастния вратар в Европа, пазил в формален мач на народен тим. Това се случи в дуела на нашите против Кипър (1:1) в шампионата Лигата на нациите. Преди това №1 бе Елиша Скот, именитият пазач на „ Ливърпул “ и Северна Ирландия, записал своя връх през 30-те години на предишния век, когато е на 42 година и 200 дни. Именно това 80-годишното му достижение обаче бе пратено в историята от Жоро Вратаря. А това не остана неусетно от международните организации. Дори в Китай означиха събитието.

„ България се гордее със своя нов воин “, написа уеб сайтът от най-многобройната страна „ we.sportscn “.

„ За него годините са единствено число “, добави сръбското издание „ Блик “.

Испанският вестник „ Марка “ пък даже направи любопитно съпоставяне сред Петков и най-актуалните футболни звезди.

„ Той дебютира за националния тим на България на 23 декември 1998 година в другарски мач против Мароко – написа изданието. – Това е тъкмо 3 дни след раждането на международния първенец с „ петлите “ Килиан Мбапе. Тогава Лео Меси бе на 11 години, а Кристиано Роналдо на 13. Не единствено те пишат история. Направи го и българинът, играл против Кипър на 42 години и 253 дни. “

А късно нощес се очакваше Петков да усъвършенства достижението си с няколко дни. Капитанът на „ Славия “ трябваше да пази на българската врата и против Словения.

Снимка: СПОРТАЛ
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР