Постигнато е съгласие на най-високо политическо ниво за отварянето на

...
Постигнато е съгласие на най-високо политическо ниво за отварянето на
Коментари Харесай

Постигнато е съгласие за отварянето на ГКПП Рудозем - Ксанти

Постигнато е единодушие на най-високо политическо равнище за отварянето на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рудозем - Ксанти за прекосяване на леки коли до 3,5 тона.

В началото на идната година е реалистичният период за отваряне на българо-гръцкия пункт, сподели депутатът Михал Камбарев по БНР след визитата си в Комотини и откриването на газовата връзка.

" Моето посещаване там беше обвързвано с отварянето на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рудозем - Ксанти. Срещнахме се и с Кирил Петков и с Мицотакис. Поставихме казуса. Там беше и регионалният на Ксанти, който също удостовери, че се работи по този проблем и постигнахме единодушие, че това контролно-пропусквателен пункт ще бъде отворено в най-кратки периоди. Което значи, до 15.09. гръцката страна удостовери, че градежите ще завършат. За страдание не можем незабавно да отворим пътя, защото следва издаване на самия пункт, на проби по трасето и на мрежата. Най-вероятно януари е реалистичният период, в който да го отворим, само че положителната вест е, че имам единодушие към този момент на най-високо политическо равнище сред двамата министър председатели. Така, че от тук нататък имам вяра, че не може да бъде спряно отварянето на това контролно-пропусквателен пункт, имайки единодушие на всички равнища и имайки инфраструтурната съгласуваност. Така че, един проблем, който мисля, че 27 години стои на дневен ред, доста се веселя, че ще бъде решен ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР