Постигането на устойчиво развитие е невъзможно без ефективна борба с

...
Постигането на устойчиво развитие е невъзможно без ефективна борба с
Коментари Харесай

Радев: Устойчивото развитие е невъзможно без ефективна борба с корупцията |

Постигането на стабилно развиване е невероятно без ефикасна битка с корупцията, която да води до резултати. България ще задълбочи партньорството си с Европейската организация по обществено право в региона на върховенството на правото, правораздаването и укрепването на институциите. Това съобщи президентът Румен Радев, който се срещна през днешния ден на „ Дондуков “ 2 с ръководителя на Европейската организация по обществено право Спиридон Флогаитис.

В срещата участваха министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, както и ръководителят на Националната работа по прозрачността на Република Гърция Ангелос Бинис.

България има упоритостта да промени нежеланите си позиции в интернационалните ранглисти по корупция и ще ускори обмена на информация, както с държавите-членки на Европейски Съюз, по този начин и с други сътрудници за повишение на успеваемостта в битката с прането на пари, нерегламентирания експорт на капитали, недекларираните добити парцели в чужбина и други форми на нелегално облагодетелстване, акцентира още президентът Радев.

Представителите на Европейската организация по обществено право подчертаха, че организацията има над 300 плана в целия свят по подсилване на потенциала на държавните институции, системата на правораздаването и битката с корупцията и са подготвени да споделят своята експертиза със страната ни.

Борбата с корупцията, незаконната миграция и трафикът на хора имат трансграничен темперамент и изискват доста тясно съдействие сред институциите и службите за сигурност на обособените страни, подчертаха още участниците в срещата. Те означиха, че се следи ефикасна организация на незаконната миграция и трафика на хора към Европа, в това число обезпечаването им с превоз и логистика, и това изисква усилване освен на граничния надзор, а и строга организация и съгласуваност на правоохранителните органи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР