Постепенно понижение на температурите и следобедни валежи с гръмотевици –

...
Постепенно понижение на температурите и следобедни валежи с гръмотевици –
Коментари Харесай

С новата седмица започва постепенно понижаване на температурите

Постепенно намаляване на температурите и следобедни превалявания с гръмотевици – такова време ще доминира в околните дни. До среднощ преваляванията съвсем на всички места ще спрат, а облачността ще се раздра до най-вече ясно. Очакват се утринни температури в необятни граници - сред 16 и 24 градуса, а оптималните ще са сред 30 и 35 градуса.

Ще е най-вече слънчево, като над източната половина от страната преди обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността. В Западна България в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, тук-там с гръмотевици и условия за градушки.

А в областите Видин, Монтана, Перник, Кюстендил и София-област е оповестено предизвестие от първа степен.



По Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 28-30°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан югоизточен вятър.

В Европа - валежи, тук-там интензивни, съпроводени от гръмотевици ще има тук-там в централните региони на континента, в южната половина от Италия и в някои региони от Източна Европа. Предимно слънчево ще бъде на Пириниеите, в северната част на Апенините и в югоизточната част на континента, в това число и над по-голямата част Балканите.

Температурата на морската вода в Гърция ще е сред 26 и 28 градуса.

У нас, през идващите дни повече слънце ще има преди обяд. В следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, в обособени региони и градушки, във вторник основно в Северна и Западна България, в сряда на повече места в Източна, а в четвъртък и петък единствено на обособени места из страната. Температурите последователно ще се намаляват и в петък оптималните ще са сред 25° и 30°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР