Поставеният под №4 Александър Зверев срещна неочаквани трудности срещу квалификанта

...
Поставеният под №4 Александър Зверев срещна неочаквани трудности срещу квалификанта
Коментари Харесай

Александър Зверев започна US Open с трудна победа, четирима поставени отпаднаха

Поставеният под №4 Александър Зверев срещна непредвидени компликации против квалификанта от Барбадос Дариън Кинг, само че реализира трисетова победа в първия кръг на US Open. 20-годишният немец се наложи със 7:6 (9), 7:5, 6:4 след близо три часа игра.

Въпреки че играеше своя първи мач в шампионатите от Големия шлем, Кинг сътвори големи проблеми на Зверев. Фаворитът в долната половина на схемата беше надалеч от формата, която му донесе две трофеи от сериите " Мастърс " през този сезон и го изкачи до шестото място в света.

Кинг осъществя ранен пробив и завоюва три следващи гейма, с цел да поведе с 3:1. Зверев бързо се отърси. Той записа серия от четири поредни гейм, проби два пъти подаването на противника и при задатък от 5:3 изглеждаше сигурен в спечелването на сета.

25-годишният тенисист от Барбадос обаче сподели темперамент, върна пробива и стигна до тайбрек. В него той даже стигна до два сетбол - при 8:7 и 9:8, само че при първия позволи непредизвикана неточност от форхенд, а при втория направи двойна неточност. Зверев се възползва от пропуските на противника и затвори първата част след 11:9 и 82 минути игра.

Във втората част двамата стабилизираха началния си удар, а Кинг завоюва първите си пет подавания и принуди германеца да сервира за оставане в сета при 4:5. Световният номер 6 се оправи с лекост, след което осъществя основен пробив за 6:5. С безапелационен сервис гейм на 15 той постави завършек на сета.

В третата част Зверев пое рано надзор, откакто проби за 2:1 и по-късно затвърди преимуществото си. Кинг обаче не се съобщи и продължи да се бори с всички сили. Той имаше две благоприятни условия да върне пробива, само че Зверев се оправи с тях и удържа задатъка си до края.

Зверев приключи мача с 54 уинъра, само че и цели 62 непредизвикани неточности. Кинг завърши с 23 печеливши удара при 42 непредизвикани неточности. Двамата имаха съвсем идентичен брой шансове за пробив - 11 за германеца и 10 за барбадосеца. Зверев обаче беше по-ефективен, осъществя четири пробива против два за противника и това се оказа задоволително за успеха.

Във втория кръг той ще се изправи против огромната вяра на хърватския тенис Борна Чорич, с който се познават чудесно от юношеските години. 20-годишният тенисист от Загреб победи чеха Иржи Весели със 7:6 (5), 7:6 (2), 6:2.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР