Поставеният под №12 Новак Джокович спечели за четвърти път титлата

...
Поставеният под №12 Новак Джокович спечели за четвърти път титлата
Коментари Харесай

Новак Джокович спечели за четвърти път Уимбълдън“

Поставеният под №12 Новак Джокович завоюва за четвърти път купата от шампионата от Големия шлем „ Уимбълдън “.

На финала в Лондон сърбинът се наложи над осмия в схемата южноафриканец Кевин Андерсън с 6:2, 6:2, 7:6(3) след 2 часа и 20 минути игра, с цел да завоюва 13-и трофей от Шлема.

Новак проби в откриващия гейм, когато Андерсън съобщи подаването си с двойна неточност. 31-годишният белградчанин направи още един брейк за 4:1. В тези минути южноафриканецът грешеше постоянно и главното му оръжие – сервиса,  При 5:2 Джокович сервира сполучливо за сета. След края му Андерсън изиска здравна помощ поради проблеми с дясната ръка.

Сърбинът продължи да господства и стартира с брейк и втората част.За да съблюдава традицията Ноле проби отново и за 4:1. В заключителния гейм южноафриканецът стигна до първата си опция за брейк, само че Джокович я отрази и след това затвори сета с отличен сервис по диагонала.

В третия сет Андерсън откри първия си сервис и като цяло понижи грешките. Той получи точка за пробив в осмия гейм, само че не съумя да се възползва.Джокович направи общо три двойни неточности в десетия гейм и отрази два сетбола на двуметровия южноафриканец. Ноле отрази още два сетбола, с цел да вкара частта в тайбрек. В него сърбинът водеше с 5:1 точки при промяната на полетата. При 6:2 Джокович имаше четири шампионски точки и осъществя втората с превъзходен сервис, който Андерсън върна в мрежата.

След последната точка той откъсна филиз трева и го сдъвка, а по-късно отиде да поздрави хората в своя щаб.

Новак приключи с 20 печеливши удари (6 аса) при 13 непредизвикани неточности (4 двойни). Кевин Андерсън записа 26 уинъра (10 аса) и 32 неточности (5 двойни).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР