Поставеният под номер в основната схема на Аустрелиън Оупън Рафаел

...
Поставеният под номер в основната схема на Аустрелиън Оупън Рафаел
Коментари Харесай

Рафа Надал: И аз съм изненадан, че съм номер 1

Поставеният под номер в главната скица на Аустрелиън Оупън Рафаел Надал влезе в третото си десетилетие като номер 1 в света и 33-годишният испанец показа, че е сюрпризиран да бъде на върха на мъжкия тенис, имайки поради възрастта си и проблемите с травми през годините.

Надал е насочен към едвам втора купа в 15-то си присъединяване в Мелбърн, както и изравняването на върха на Роджър Федерер от 20 трофеи в Големия шлем. Сега той има опция и да държи три от последните трофеи в Шлема, откакто завоюва Ролан Гарос и Ю Ес Оупън предходната година.

„ Е, не мога да кажа, че имах шанс с избягването на травми, тъй като нямах. Но няма специфична загадка. Само пристрастеност, обич към играта и това да останеш положително надъхан в сложните моменти. Истина е, че минах през някои доста тежки мигове по време на кариерата ми. Но постоянно успявах да се оправя поради вярната конфигурация и хора към себе си. Трудно е да си показва, и поради стила ми на игра, че заставам през днешния ден тук пред вас като номер 1, даже за мен е изненада “, стартира Надал на конференцията си.

Испанецът се изправя против боливиеца Уго Делиен в първи кръг на Аустрелиън Оупън, като евентуални негови противници в четвърти кръг на конкуренцията са Карен Хачанов или Ник Кирьос. Австралиецът и Надал в никакъв случай не са имали благосклонности един към различен, само че международният номер 1 знае на какво е кадърен спорния противник на корта. „ Всички знаят кой е Кирьос. Всички знаят какъв брой надарен е той, какъв брой добър е, когато желае да играе най-хубавия си тенис, когато е кадърен да играе на върха на опциите си. Шансовете му са постоянно налице “, приключи Надал във връзка възможностите на Кирьос за купа в Мелбърн.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР