Поставеният под номер 1 в схемата на турнира от Големия

...
Поставеният под номер 1 в схемата на турнира от Големия
Коментари Харесай

Джокович разкри защо е доволен, че ще играе с Кирьос на финала на Уимбълдън

Поставеният под номер 1 в схемата на шампионата от Големия шлем „ Уимбълдън “ Новак Джокович не е сюрпризиран, че тъкмо Ник Кирьос ще е негов противник във финала на тазгодишното издание на конкуренцията. Джокович победи Камерън Нори с 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 и се класира за осмия си край, където ще пази купата си, а Кирьос доближи до този стадий след отказването на Рафаел Надал на полуфиналите.

Досега сърбинът и австралиецът са се срещали единствено два пъти в формален мач, като Новак Джокович претърпя две провали през 2017-а. Въпреки, че ще е любимец в конфликта за купата в Лондон, Джокович знае доста добре какъв брой рисков може да бъде заемащият 40-о място в международната класация Кирьас.

„ Класирането му за финала може да е изненада поради мястото му в ранглистата и доста хора може да не са очаквали той да доближи до тук. Специално на трева обаче Кирьос може да е доста рисков съперник.

Ник е убеден на корта и има отлични качества. Ако погледнете кариерата му, той постоянно играе най-хубавите си мачове против топ тенисистите. Точно по тази причина всички го почитаме, тъй като знаем какво може да покаже на корта. За мен не е изненада, че той е на край “, съобщи сръбската суперзвезда.

Самият Кирьос, който към този момент бе санкциониран след два от мачовете си на „ Уимбълдън “, сподели, че несъмнено много хора са разочаровани от серията му на шампионата. Но Джокович не е измежду тях, предава gong.bg.

„ Честно казано, като тенис почитател съм удовлетворен, че той е на финала, тъй като има голям гений. Всички чакаха огромни неща от него. После знаем какво се случи през годините. Мисля, че го разсейваха разнообразни неща и той не успяваше да покаже неизменност. Той заслужава да е тук поради тенис качествата, които има “, счита още сърбинът.

Новак Джокович получи поддръжката точно на Ник Кирьос на последното издание на Откритото състезание на Австралия, когато той не бе позволен до присъединяване. 35-годишният сръбски тенисист, който има 20 трофеи от Големия шлем, добави, че е наясно какво е сложено на карта на идния край.

„ Наясно съм каква е обстановката. Не знам какъв брой още благоприятни условия ще имам да печеля трофей. Да се изправя против някой, който в никакъв случай не е играл край в Големия шлем, може да наклони леко везните в моя изгода. Но в това време, познавайки Ник, знам, че напрежението не се отразява на равнището му на игра “, увери Джокович.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР