Поставени в центъра на един странен сблъсък между суеверие и

...
Поставени в центъра на един странен сблъсък между суеверие и
Коментари Харесай

Местните винят демоните за вълна от самоубийства в село в Индия. Науката обаче има друго обяснение

Поставени в центъра на един чудноват конфликт сред поверие и просвета, хората се пробват по всякакъв начин да обяснят една много странна и мрачна „ зараза “, която е покорила цялостен район в централна Индия, написа iflscience.

Само през 2015 година в Каргон са регистрирани 381 самоубийства. В частност в село Бади, с население 2500 души, са докладвани 350 самоубийства за 20 години. През първите три месеца на 2016 година в Бади цели 80 души са лишили живота си, написа Times of India.

Майката и братът на Раджендра Сисдия – сегашният кмет на селото – също са се самоубили. Сисдия е бил определен за водач, откакто предходният началник – неговият братовчед – се е обесил пред дома си преди 2 месеца.

Какво е обяснението на тази вълна от смъртни случаи? Мненията са разграничени сред „ демонично отнемане “, социоикономическа грапавина и даже пестициди.  

Каргон е един от най-бедните и културно изолирани райони в страната. Съответно фактът, че доста от хората настояват, че казусът е резултат от бедност и неприятно опазване на здравето, не е неочакван.

„ Депресията не е нещо, което хората тук могат елементарно да разпознаят. Когато не могат да открият някаква съответна причина, те асоциират казуса с необясними явления, като демоничното обладаване “, разяснява дор Сиркант Реди, психиатър в Индоре.

Д-р Реди спекулира, че епизодите на меланхолия и шизофрения евентуално се задействат от несъразмерната приложимост на фермерски пестициди.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР