Поставената под №8 французойка Каролин Гарсия надделя в много оспорван

...
Поставената под №8 французойка Каролин Гарсия надделя в много оспорван
Коментари Харесай

Гарсия надви Свитолина след почти 3-часова битка

Поставената под №8 французойка Каролин Гарсия надви в доста оспорван мач над украинката Елина Свитолина с 6:7 (7), 6:3, 7:5 в мач от “Червената група” на Шампионата на WTA, който се организира сега в Сингапур. Така Гарсия записа първа победа в групата, до момента в който поставената под №4 Свитолина към този момент е с две провали.

Двете тенисистки си размениха по един пробив в първите два гейма, а по-късно Гарсия поведе с 4:2, само че не съумя да опази преднината си и се стигна до тайбрек, в който французойката поведе с 4:0. Свитолина обаче не се съобщи и от 2:5 изравни за 5:5, а след това се пребори за сета с 9:7.



Във втората част Гарсия поведе с 5:2 и този път украинката не съумя да направи поврат в резултата. В решаващия трети сет Свитолина първо поведе с 2:0, а по-късно имаше и задатък от 5:3. Гарсия обаче направи серия от 4 следващи гейма и се пребори за успеха, реализирана след 2 часа и 45 минути.

По-рано през днешния ден в различен мач от същата група Каролин Вожняцки (Дания) съкруши с 6:0, 6:2 международната №1 Симона Халеп (Румъния).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР