Поставената под №11 тенисистка в световната ранглиста Белинда Бенчич ще

...
Поставената под №11 тенисистка в световната ранглиста Белинда Бенчич ще
Коментари Харесай

Белинда Бенчич пропуска турнирите в Мадрид и Рим заради травма

Поставената под №11 тенисистка в международната класация Белинда Бенчич ще пропусне два шампионата на клей тази пролет - WTA 1000 в Мадрид и Рим. Швейцарката страда от травма в региона на бедрото.

В обява в обществената мрежа " Инстаграм " тя изрази очаквания, че ще бъде подготвена за шампионата Ролан Гарос, който стартира на 28 май.

Здравейте, всички. Просто желая да ви оповестя, че ще пропусна шампионатите в Мадрид и Рим през идните седмици. Изпитвам дискомфорт в региона на бедрото, който ме безпокоеше по време на шампионатите в Съединени американски щати. Нуждая се от малко отмора, с цел да бъда подготвена на 100% за Роланд Гарос. Ще ми липсват шампионатите в Мадрид и Рим, само че ще се завърна след няколко седмици. Нямам самообладание да се върна и да продължа положителната си форма ", написа тя.

26-годишната тенисистка завоюва две трофеи тази година от WTA 500 шампионатите в Аделаида и Абу Даби. В последния си мач на финала в Чарлстън. Белинда Бенчич води класацията за най-вече извоювани трофеи през годината, дружно с Арина Сабаленка, която също завоюва два трофея. Швейцарката заема 4-ото място в класацията по победи за годината, със своите 20 триумфа. Единствено Джесика Пегула (22), Елена Рибакина (22) и Арина Сабаленка (21) имат повече победи от нея.

Белинда Бенчич има осем трофея в своята кариера.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР