Поставен под обществен натиск дори началникът на Националната служба за

...
Поставен под обществен натиск дори началникът на Националната служба за
Коментари Харесай

Дори шефът на НСО поиска нещо като реформа в службата

Поставен под публичен напън даже началникът на Националната работа за защита (НСО) военачалник Красимир Станчев изиска законови промени, които да я трансфорат в " една стимулирана и с висок публичен престиж държавна охранителна работа ".

Поредният случай с кола на службата още веднъж повдигна въпроса за нуждата от незабавна промяна на НСО, която към този момент 30 години не може да се раздели с облика си от времето на Управление безопасност и охрана (Пето управление н (Пето ръководство на ДС).

Въпреки че даже министри я дефинират като " скъпа таксиметрова компания ", а политици, нормално по популистки аргументи, приканват да бъде закрита, до момента не са подхванати действителни стъпки за превръщането ѝ в съвременна, европейска работа.

" Не можем към този момент да отхвърляме, че професионализмът, съвестта и лоялността на чиновниците на НСО не са задоволителен мотив за социална поддръжка. Необходимо е да стартира спор за промени в Закона за Националната работа за защита, пет години след влизането му мощ. Тези промени би трябвало да концентрират функционалностите и активността на НСО до същността на една стимулирана и с висок публичен престиж държавна охранителна работа ", приканва началникът на службата.

Лошо законодателство
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР