Постановката тази вечер е със силно италианско участие и е

...
Постановката тази вечер е със силно италианско участие и е
Коментари Харесай

След премиерата в Парма днес във Варна гледаме операта Турандот

Постановката довечера е със мощно италианско присъединяване и е включена в програмата на Опера в Летния спектакъл, припомня Moreto.net.

Копродукцията сред Държавна опера - Варна, и Парма ОперАрт ще бъде показана от диригента Лоренцо Бизари и режисьорката Еди Ловальо. От българска страна е сценографията и костюмите с създател Нела Стоянова. Участие ще вземат оркестър, хор и балет на Държавна опера Варна, както и Варненската детско-юношеска опера. В функциите ще забележим артист-солистите: Димитринка Райчева, Христо Ганевски, Деян Вачков, Валерий Георгиев, Илина Михайлова, Венцеслав Анастасов, Марк Фаулър, Пламен Долапчиев, Свилен Николов.

Режисьорката Еди Ловальо споделя пред Виолета Тончева за постановката:

- Италианската премиера, която се състоя на 10 юли в нашия Летен оперен фестивал Reggia di Colorno, мина с голям триумф. Всички билети бяха разпродадени месец по-рано, а на самата премиера имаше доста правостоящи. Публиката доста хареса и дълго аплодираше варненските солисти – тенора Валерий Георгиев в ролята на Калаф и Илина Михайлова в ролята на Лиу. Двамата ще пеят и на варненската премиера, в която облика на Турандот ще пресъздаде Димитринка Райчева. Разпределението на функциите е доста положително и аз се надявам, че триумфът на Турандот в Италия ще се повтори и във Варна.

- Операта споделя притчата за жестоката китайска принцеса, която погубва претендентите за женихи, не съумели да разгадаят гатанките й. В асоциация с леденото сърце на Турандот, замъкът й също е обгърнат с лед и изобщо цялата сценографска визия на постановката е решена в мразовит синкаво-бял нюанс. Друг специфичен акцент поставихме върху хореографията, с цел да подчертаем иконографското значение на източния танц. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР