Посрещаме най-святата нощ в сянката на войната. Коледните празненства навсякъде

...
Посрещаме най-святата нощ в сянката на войната. Коледните празненства навсякъде
Коментари Харесай

В сянката на войната: Отменени са всички празненства по Светите земи

Посрещаме най-святата нощ в сянката на войната. Коледните празненства на всички места по Светите земи са анулирани поради спора сред Израел и Хамас.

Във Витлеем - градът, считан за родното място на Исус Христос, тържества по случай Рождество няма да има. Традиционните шествия са анулирани, магазините и пазарите са затворени. От началото на годината регионът е бил посетен от близо два милиона и 300 хиляди туристи. След експлоадирането на войната сред Израел и Хамас през октомври, обаче, туристи съвсем няма.

" В целия свят честват Коледа тази година, само че не и във Витлеем, не и в родното място на Исус Христос. Витлеем отбелязва Коледа с горест и тъга, поради протичащото се в Газа и във всички палестински територии ", сподели Рула Майах, палестински министър на туризма.

Вместо нормалната сцена на Рождество Христово, позната добре на християните с ​​традиционните фигурки, които пресъздават святото семейство, църквите във Витлеем тази година сложиха моделите измежду отломки и бодлива тел в символ на взаимност с хората от Газа.

Мерките за сигурност във Витлеем са нараснали. Провеждат се единствено църковните служби. Среднощната литургия на 24 декември ще бъде отслужена от Латинския патриарх на Йерусалим Пиербатиста Пицабала в църквата „ Рождество Христово “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР