Посолството на Турция в България излезе с изявление за снощната

...
Посолството на Турция в България излезе с изявление за снощната
Коментари Харесай

Турското посолство с изявление за убийството на границата

Посолството на Турция в България излезе с изказване за снощната пукотевица откъм турската страна на границата, при която беше погубен български граничен служител на реда, правил обход дружно с военнослужещ.

От посолството твърдят, че защитата по граница е засилена, а силите за сигурност са мобилизирани за причинителите да бъдат неотложно открити.

Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу е разговарял с сътрудника си Иван Демерджиев, оповестяват още от турското посолство.

По-рано през днешния ден посланикът на Турция у нас Айлин Секизкьок беше извикана в Министерството на външните работи в София. Пред нея заместник-министър Костадин Коджабашев е изразил очакване турската страна да окаже цялостно подпомагане за следствието и е призовал турските управляващи да извършват отговорностите си за сигурност по общата граница.

От турска страна след случая неотложно са били изпратени спомагателни екипи за защита на границата. Това оповестиха от посолството на Анкара у нас след диалог сред вътрешните министри Иван Демерджиев и Сюлейман Сойлу, който е изразил съболезнования. Целта на засиленото наличие е да бъдат открити причинителите на убийството на българския граничар и да бъдат изяснени събитията към случая “, гласи още турската позиция.

Турският дипломат Айлин Секизкьок разгласи, че силите за сигурност в страната ѝ ще сътрудничат на българските институции в изясняването на случая. На изключителна среща с посланичката зам-външният министър Константин Коджабашев предложи основаване на взаимна комисия, която да откри събитията към случая.

Източник: БНР
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР