Очевидно конфликтът между предишните партньори не се е разрешил, а

...
Очевидно конфликтът между предишните партньори не се е разрешил, а
Коментари Харесай

Политолог: Вървим към нови избори

Очевидно спорът сред предходните сътрудници не се е разрешил, а се задълбочава. От ГЕРБ не ги поканиха да поддържат тяхно държавно управление. Борисов ги приканва да споделят отговорността първите три обединения, само че право е на ПП-ДБ да имат лична тактика и да са в съпротива. За да си съпротива, обаче би трябвало да има някой, който да ръководи. Ако се образува в този момент власт тя ще е краткотрайна и слаба. В политиката няма вакуум.

Това съобщи политологът Цветанка Андреева в предаването „ Денят онлайн ” по " Нова нюз ".

В момента се следят обществени договаряния, в които всеки декларира позиция. Не виждам даже по какъв начин ще се конструира даже избор на ръководител на Народното събрание. Има Такъв Народ са в подвластната позиция на дребния сътрудник. След като поръчката от първите е, че всеки би трябвало да показа отговорност от първите трима, ролята на Има Такъв Народ към този момент не е толкоз решаваща. Тук е ролята на Политическа партия, които се ситуират като съпротива на едно държавно управление непоносимо държавно управление.

Те сочат ролята на Пеевски като причина за ниския им резултат, а не неспособността им да се оправят в ръководството и те плашат ГЕРБ, че Пеевски им извива ръцете за министри.

Това значи, че взривяват опита да се сформира държавно управление в този парламент и този път те ще бъдат носителя на тази безнаказаност. Вероятността демократичната коалиция да ни заведе на избори, от които минимум те ще имат изгода, това е тактика, която не ги обслужва. Те се държат ситуативно, изясни Андреева.

Могат да търсят оня катализатор на политическия развой, който да оздрави системата. Единственият вид са изборите. Изборите могат да пречистят партиите още повече. Такъв катализатор може да е и нов участник на политическата сцена, разясни тя.

Продължаваме промяната (ПП) желаят да има държавно управление, само че то щяло да бъде на споделената отвратителност. Ако авансово чака това, значи те саботират процеса. Няма умел политик, който ще тръгне да изграждан едно елементарно атакуемо държавно управление. Вариантът да отидем на нови избори е доста непосредствен, счита политологът.

Те схванаха, че ще изгубят още по време на самата акция. Цялата им акция беше отдадена на това Пеевски и Борисов да не се съберат. Те си разрешиха си разрешиха език, който не е позволен. Да приказваш на електората с категории „ свиня ” и „ тиква ”– това се санкционира, акцентира тя.

В политиката няма вакуум. Засега това е президентът Радев. Неговите съветници го приканват да се включи в изборите. Той може да е катализатор. Той преценя до каква степен ще изтощи партиите и ще се яви като новия избавител, само че може да изпусне момента. Излизането му от Президентството може да рискува кариерата му. Ако Радев излезе на политическото поле, ще смаже лявото пространство, сподели още политологът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР