Посолството на САЩ в София опроверга изявление на вицепремиера и

...
Посолството на САЩ в София опроверга изявление на вицепремиера и
Коментари Харесай

Американското посолство в София опроверга твърдения на Асен Василев, разграничи се от Gemcorp

Посолството на Съединени американски щати в София опроверга изказване на вицепремиера и финансов министър Асен Василев за противоречива инвестиция в България. По Нова ТВ преди дни той съобщи, че компанията " Gemcorp " е пристигнала при тях за вложения, с представители на американското посолства. Така с американското наличие той се опита да легитимара навлизането на " Gemcorp " на българския пазар.

Днес по оповестиха, че от задачата на Съединени американски щати у нас са изпратили специфична своя позиция по случая, в която настояват: „ Търговското аташе на посолството на Съединени американски щати не е участвал на подписването на меморандума с държавното управление. Нито един представител на държавното управление на Съединени американски щати не се е застъпвал от името на " Gemcorp " пред който и да било член на българското държавно управление “.

Така вицепремиерът бе махленски в неловка операция да показа скандална инвестиция като защита на Съединени американски щати. Непосредствено след подписването на меморандума с " Gemcorp " проверяващият уебсайт „ Bird “, че тъкмо в този момент, когато на Русия се постановат наказания българското държавно управление приема вложения от компания със подозрително съветско присъединяване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР