Посолството на САЩ в Хондурас призова снощи за спокойствие и

...
Посолството на САЩ в Хондурас призова снощи за спокойствие и
Коментари Харесай

Депутати се сбиха в парламента в Хондурас

Посолството на Съединени американски щати в Хондурас прикани нощес за успокоение и разговор, откакто депутати се сбиха в Народното събрание на страната заради спор кой да бъде идващия ръководител , съобщи Ройтерс.

" Поради събитията от 21 януари, Съединени американски щати приканват всички политически артисти да останат спокойни, да водят разговор и да се въздържат от принуждение и провокативни изказвания ", акцентира посолството. Освен това Вашингтон приканва техните поддръжници " да се показват спокойно, като зачитат върховенството на закона ".

Законодателните проекти на новоизбраната президентка Сиомара Кастро понесоха удар в петък, когато 18 членове на нейната Партия на свободата и преструктурирането (Либре) си сътрудничиха с ръководещата Национална партия, с цел да изберат ръководител на Народното събрание от своята партия. Това докара до безпорядък в Народното събрание, тъй като гласуването наруши съглашението на Кастро с по-малката Партия " Спасител на Хондурас " (СнХ), която й оказа помощ да завоюва изборите. В подмяна нейната партия трябваше да избере ръководител на Народното събрание от редиците на СнХ.

Кастро назова дейностите на 18-те депутати " изменничество " и ги изключи от партийните редици. Освен това тя прикани членове на Либре от цялата страна да се съберат през днешния ден на митинг в столицата Тегусигалпа, с цел да попречат на избирането на съвет, който би трябвало да ратифицира резултатите от гласуването в петък.

Освен това новоизбраната президентка заплаши, че ще откаже да постави клетва на 27 януари пред новия ръководител на Народното събрание.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР