Посолството на Русия в България препоръчва на българската делегация в

...
Посолството на Русия в България препоръчва на българската делегация в
Коментари Харесай

Руското посолство препоръча на Петков да посети и Донецката и Луганската Народни Републики

Посолството на Русия в България предлага на българската делегация в Украйна, водена от премиера Кирил Петков, да посети и самопровъзгласилите се Донецката и Луганската Народни Републики.

Препоръката е включена в седмичния брифинг на посолството, който дава посланикът Елеонора Митрофанова.

„ Обърнахме внимание на желанието на обособени представители на ръководещата в страната коалиция да посетят Киев за да се убедят персонално, че е належащо да доставят Украйна с летални оръжия. За да получат справедлива информация за протичащите в Украйна събития бихме предложили на представителите на българската делегация да пообщуват също по този начин и с формалните лица на Донецката и Луганската Народни Републики – да научат тяхното виждане на обстановката, да чуят тяхната история за аргументите на спора и отношението на украинската власт към в миналото лично население. Убедена съм, че в случай че българската страна има такова предпочитание, няма да е мъчно да се провежда подобен контакт “, приканва Митрофанова.

По думите ѝ България се е включила към страните, които са решили да приложат по отношение на Русия „ способи на прям шантаж и рекет “.

„ Руските валутни активи бяха нелегално блокирани, което ни лиши от достъпа до получаваните за газ средства. Тоест в действителност от Русия желаеха да продължава да доставя газ гратис. Така, западните клиенти не са оставили на „ Газпром “ различен излаз, с изключение на да им предложи да продължат да заплащат с рубли за синьото гориво, като се резервира предходната цена и другите условия на настоящите контракти “, настояват от посолството на Русия.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР