Посолството на Република Корея, Националната спортна Академия Васил Левски и

...
Посолството на Република Корея, Националната спортна Академия Васил Левски и
Коментари Харесай

Олимпийското таекуондо с първо отборно състезание в България

Посолството на Република Корея, Националната спортна Академия " Васил Левски " и Българска Федерация по олимпийско таекуондо провеждат за първи път в България отборното състезание. Надпреварата ще се организира на 17 декември в баскетболната зала на НСА от 9.00 часа.

„ Таекуондото е един от най-динамично разрастващите се спортове и то освен в международен мащаб, само че и в България. За положително или за неприятно ние сме супер инициативни. Идеята за подобен вид шампионат не е от в този момент. Сега „ узря “ момента, в който да я осъществяваме. Намерихме поддръжка от доста институции – посолството на Република Корея, Националната спортна академия „ Васил Левски, Българската федерация по таекуондо, тъй че прегърнахме опцията да изпълним сходен жанр съревнование “, това показа Димитър Аврамов – учител в НСА и уредник на шампионата.

Димитър Аврамов означи, че с тази конкуренция се отваря опцията за един екипен спорт, в който тимът е значим.

„ Така ще се получи съревнование, в което отборния дух, ще бъде този, които ще води към победа. Ще бъде нещо ново и нетрадиционно. Провеждали сме такива демонстративни срещи два или три пъти. Знаем какъв е капацитетът, само че да проведем цяло съревнование е огромно предизвикателство “, добави Аврамов.

Състезанието е планувано за възрастови групи кадети, юноши и девойки и мъже и дами. Отборите във всяка възрастова група ще са по 6. Всеки тим ще бъде формиран от по трима състезатели.

„ Ще се вземе под внимание общото тегло на състезатели във всеки тим. Първенството ще се организира в две елементи. В първото полувреме всеки ще играе против всеки с рунд с дълготрайност 1 минута – играч едно от синия отбор против играч едно от аления и така нататък Във второто полувреме се играе всеки против всеки с единственото изискване състезателят да издържи 20 секунди против съперника си. Изключително атрактивно е. Световната федерация организира отборното международно състезание на този принцип. Просто е екшън от самото начало и в действителност е наслаждение да се следи нещо сходно. Крайният период за подаване на поръчки е 12 декември, записването става посредством Гугъл форма “, обясни Димитър Аврамов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР