Посолството на КНР в София инициира конкурс, свързан с 75-годишнината

...
Посолството на КНР в София инициира конкурс, свързан с 75-годишнината
Коментари Харесай

“Божурът среща розата”: конкурс по повод 75-годишнината от установяване на дипломатически отношения между България и Китай

Посолството на КНР в София инициира конкурс, обвързван с 75-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред България и Китай, както и с настъпващата Китайска нова година /Пролетен празник/.Конкурсът е под надпис " Божурът среща розата " и е в два раздела - за фотоси и за рисунки.

Посолството на КНР в София инициира конкурс, обвързван с 75-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред България и Китай, както и с настъпващата Китайска нова година  /Пролетен празник/.Конкурсът е под надпис " Божурът среща розата " и е в два раздела - за фотоси и за рисунки.

Това е една от първите начинания, които се плануват по случай 75-годишнината от определяне на дипломатическите връзки сред България и Китай, и които притеглят вниманието на феновете на китайската просвета и изкуство в България. Като част от подготовката на  празненствата по случай годишнината, както и във връзка настъпващата Китайска Нова година, Посолството на КНР в България провежда конкурс за снимка и рисунка под надпис „ Божурът среща розата “. Конкурсът е с медийното партньорство на Съюз на българските журналисти, а съ-организатори са няколко публични институции, образователни заведения и други организации от България.

В надпреварата могат да вземат участие както български жители, по този начин и китайци живеещи в непрекъснато в България.

Целта на самодейността е да покаже прелестни моменти от китайско-българското другарство и партньорство в разнообразни области на живота. Темата на творбите е обвързвана с разнообразни приятни и запаметяващи се моменти, които пресъздават другарството сред България и Китай, а също и забележителни пейзажи и картини от двете страни, под формата на рисунки  или фотоси. Теми, свързани с китайската просвета и изкуство, достиженията в разнообразни области, обичаи и традиции, присъщи за разнообразни празници или мотиви – всичко това също може да бъде обект на фотосите. Животът на елементарните хора – както в Китай, по този начин и в България, с техните традиции и обичани места за разходка или занимания, рисунки, които показват възприятията и техните страсти са значим акцент в творбите на участниците.

Тъй като неотдавна бе маркиран и 10-годишния празник на самодейността „ Един пояс, веднъж ”, в състезанието могат да вземат участие и  различни творби, свързани с достиженията и самодейностите по плана, в подтекста на модернизацията и дигитализацията в другите области на живота.

В първите дни на м.февруари,дни преди настъпването на Пролетния празник ще бъдат оповестени и премиите на  спечелилите в състезанието, които ще бъдат тържествено връчени на отличилите се.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР