Посолството на Италия в България и Нов български университет (НБУ),

...
Посолството на Италия в България и Нов български университет (НБУ),
Коментари Харесай

Посолството на Италия организира Международен флейтов конкурс „Моиз“ 2023

Посолството на Италия в България и Нов български университет (НБУ), в съдействие с Конфиндустрия България, провеждат първото издание на Международния флейтов конкурс „ Моиз “, който ще се организира от 29 юни до 2 юли 2023 година в София. Този конкурс, основан от проф. доктор по флейта в Нов български университет Луиза Село и отдаден на представителните фигури на международното флейтово изкуство – Марсел и Луи Моиз, има за цел да разшири и доразвие съдействието и другарството сред италианските и българските институции, като разпространява на интернационално равнище интерпретатори от ново потомство.

Първата онлайн селекция минаха 39 претенденти от България, Италия, Канада, Венецуела, Унгария, Латвия, Германия, Косово, Русия, Швейцария, Англия, Полша, Словения и Австрия.  

Конкурсът, чийто почетен патрон е световноизвестният флейтист Джеймс Голуей, ще бъде открит с обществен концерт, на който ще свирят всички членове на интернационалното жури в състав: Робърт Айткен, възпитаник на Моиз и ръководител на журито, Андрас Адорян, Сузан Хопнер, Луиза Село и Карло Янс, всички световноизвестни концертиращи виртуози и педагози.

Концертът на майсторите, който е част от влиятелния фестивал „ Софийски музикални седмици “, ще се организира на 29 юни в музея „ Борис Христов “ в София (ул. „ Цар Самуил “ 43) от 20:00 ч. с вход свободен.

Всички финални подготовки и вечерта на награждаването ще бъдат предавани на страницата във Facebook MOYSE International  Flute Competition https://fb.watch/k-bJ2fvwsk/?mibextid=Nif5oz.  

Финалната вечер с връчването на премиите и концерта на спечелилите ще се състои на 2 юли от 20:00 ч. в Нов български университет в наличието на Посланичката на Италия Н. Пр. Джузепина Дзара, ректора на Нов български университет проф. Пламен Дойнов, ръководителя на департамент „ Музика “ проф. доктор Милена Шушулова, поканените органи и публиката. Като спонсори ще участват също Италианската комерсиална камара в България, Частно учебно заведение „ Симеон Велики “, компания „ Куминяно фрут “, флейти Миядзава Европа, Серена Клем и Асоциацията „ Приятели на музиката “ от Удине.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР