Посоката е за хората, които бягат от войната и ако

...
Посоката е за хората, които бягат от войната и ако
Коментари Харесай

Петков: Българските интереси за мен са приоритет

Посоката е за хората, които бягат от войната и в случай че може да поемем някакъв грантов механизъм. Българските ползи за мен са приоритет, съобщи министър председателят Кирил Петков, който дойде за Версайската среща.

Мястото на Украйна е в Европейски Съюз, въпросът е по кое време. Колкото повече сме нараснали Европейски Съюз на изток, толкоз по-голяма е сигурността за нашата страна, тъй като по този начин ние няма към този момент да сме гранична страна и се усилва нашата сигурност, сподели още Петков.

Петков акцентира, че не може всяка страна независимо да поема разноските по поемането на бежанския поток от Украйна. И той ще упорства европейските сътрудници да ни поддържат финансово – изключително страните, които сме покрай спора.
По думите на премиера това ще е едната тематика на лидерските диалози, а другата ще е енергийна. Петков изрази мнение, че не би се стигнало до прекъсване на съветския газ, само че, в случай че въпреки всичко това стане, България ще спре експорта на ток: „ Виждам схващане от европейските сътрудници, че в такава рискова обстановка това би било допустимо “. Премиерът не се ангажира със периоди по кое време България ще е самостоятелна от съветските

енергийни източници, само че акцентира, че ще се вършат огромни вложения във ВЕИ мощности и акумулатори.

Посоката е за хората, които бягат от войната и в случай че може да поемем някакъв грантов механизъм. Българските ползи за мен са приоритет, съобщи министър председателят Кирил Петков. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР