Посочвайки ключови политики на администрацията на Байдън за смекчаване на

...
Посочвайки ключови политики на администрацията на Байдън за смекчаване на
Коментари Харесай

САЩ ще бъдат лидер в световния енергиен преход

Посочвайки основни политики на администрацията на Байдън за намаляване на изменението на климата, министърът на енергетиката Дженифър Гранхолм даде обещание, че Съединени американски щати ще бъдат водеща страна в международния енергиен преход, съобщи Агенция Франс Прес.

" Администрацията на Байдън и Харис трансформира Съединените щати в най-привлекателния капиталов пейзаж за нови енергийни технологии и технологии за декарбонизация ", сподели Гранхолм в послание на CERAWeek, огромна енергийна конференция в Хюстън.

" Съединените щати ще бъдат световен водач в този преход ", добави тя.

Байдън е подписал огромен инфраструктурен проект за 2021 година, последван от Закона за понижаване на инфлацията (Inflation Reduction Act - IRA) през предходната година, който включва и обилни тласъци за безвъглеродна сила.

Между двата пакета Вашингтон е открил близо 500 милиарда $ под формата на дотации, заеми и данъчни облекчения за възобновима сила, екологосъобразен превоз и софтуерно развиване

Подобни стратегии направиха Съединените щати " неустоими " за вложителите и задграничните компании, фокусирани върху тези браншове, сподели тя.

Гранхолм обаче призна, че IRA е разтревожила Европейския съюз, който се притеснява, че нападателната стратегия на Съединени американски щати може да измести вложенията от блока.

" Е, дано просто кажем, че бизнесът я обича ", сподели Гранхолм.

" Но както ние продължаваме да повтаряме,... вие също би трябвало да стимулирате производството на чиста сила във вашата страна ", сподели Гранхолм и добави, че приветства " малко другарска конкуренция " за екологизиране на стопанската система.

" Ще продължим да работим с нашите съдружници ", сподели тя. " Не желаеме да разпалваме търговски войни или нещо сходно. "

На миналогодишната конференция, която се организира скоро след нахлуването на Русия в Украйна, Гранхолм прикани енергийната промишленост да усили производството, защото цените на петрола се покачиха.

Гранхолм съобщи, че е " признателна " за увеличението на производството на сила, като се базира на прогнозите, че през 2023 година и 2024 година Съединени американски щати ще доближат рекордно произвеждане на недопечен нефт.

" Това явно е помогнало на нашите съдружници и е помогнало вкъщи, с цел да сме сигурни, че няма да забележим неустойчивостта на бензиностанциите ", сподели Гранхолм.

Но тя сподели, че към момента има доста опасности и добави, че и Съединени американски щати, и Европа са имали " малко шанс " с по-мека зима, която не е изисквала прекалено много сила за отопление. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР