Последвайте Гласове в .Руското външно министерство заяви, че Запорожката атомна

...
Последвайте Гласове в .Руското външно министерство заяви, че Запорожката атомна
Коментари Харесай

Москва: Запорожката АЕЦ ще работи под руски надзор

Последвайте ”Гласове " в.
Руското външно министерство съобщи, че Запорожката атомна електроцентрала ще работи под надзора на Москва, откакто президентът Владимир Путин публично включи Запорожка област към Русия, съобщи Ройтерс, като се базира на " РИА Новости ".

Русия анексира Запорожка област и още три украински района след осъществяване на така наречен референдуми, наказани от Киев и Запада като противозаконни и насилствени.
Международната организация за атомна сила (МААЕ) сподели през вчерашния ден, че ръководителят на окупираната от Русия централа в Украйна, който беше арестуван през уикенда, няма да се върне на поста.
Според Киев съветски патрул е задържал Игор Мурашов в петък, до момента в който той е пътувал от централата към град Енергодар, където живеят доста от служащите в нея. Украйна дефинира задържането му като акт на тероризъм.

Назначените от Русия управляващи в Енергодар обявиха, че Мурашов е координирал терористична активност в АЕЦ-а и в града.
Генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси сподели в понеделник, че Мурашов е бил освободен, само че не посочи дали или по кое време той може да се върне в централата.
Днес Гроси съобщи, че ще посети Киев и Москва в идните дни. Той също по този начин не изключи опцията да пътува още веднъж до Запорожката АЕЦ, където беше през септември, заяви ТАСС.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР