Последствията за собственото дете на бащата-агресор, ударил по главата съученичка

...
Последствията за собственото дете на бащата-агресор, ударил по главата съученичка
Коментари Харесай

Психолог: Агресията в обществото ни е факт

Последствията за личното дете на бащата-агресор, блъснал по главата съученичка на щерка си в сряда, ще са трагични за душeвността му. Детето ще остане с усещането, че по този начин се вземат решение разногласията. Това сподели психологът Ина Антонова в Сутрешния блок на Българска национална телевизия.

Психологът не изключи опцията бащата да е " бил същата жертва на наблюдаване на модел, който към този момент е пренесъл в личния си живот ".

Ина Антонова: Агресията в обществото ни е реалност. Ние всекидневно следим, че разногласия се вземат решение по този метод. Такъв образец даваме на децата си. Не опитваме да разбираем, че това не е редно, че може би има и различен метод. Не опитваме да наведем децата си на някакъв жанр на връзка, а ги вършим обществено несъответстващи. И може би този родител, аз не познавам индивида и това е персонално мнение, което ще изкажа, само че може би този човек е бил същата жертва на някакво наблюдаване на някакъв модел, който към този момент е пренесъл в личния си живот. Оттук нататък той става фалшив като педагог в образеца си и няма никакво връщане обратно. Но, за жалост, доста малко се търси психическа помощ в такива случаи.
Според Антонова българското семейство е извънредно изнервено, незадоволено и сериозно настроено към безусловно всичко, което се случва.
" Никога не търсим първопричината в себе си. В това, че нещо не е наред. И постоянно се обръщаме към стресорите и споделяме " Този е отговорен, оня е крив ", постоянно сме онеправдани, нещо не ни е угодено. А в действителност не се грижим обществото ни да наподобява по един по-добър метод. Ако ние обърнем малко повече внимание на фамилията, а не на бизнеса... Предполагам, че казусът с този мъж е това, че той е бил откъснат от ежедневните си занимания, а той е бил пристрастен от това да изхранва фамилията си ", сподели още тя.
Поводът за проявата на експанзия над малолетна беше това, че двете приятелки петокласнички са се изгубили в региона на учебното заведение. Едното момиче почнало да търси родителите си по телефона, а другото му забранило да приказва, с цел да не им се карат.

Вижте целия диалог с психолога във видеото
 Родител удари в главата съученичка на щерка си в столично учебно заведение Родител удари в главата съученичка на щерка си в столично учебно заведение
Родител на ученичка от 28-мо учебно заведение в кв. "Красна поляна " удари с глава в челото нейната другарка петокласничка. Причината за експанзията е, че двете...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР