Последното социологическо изследване показва, че БСП се отдалечава силно от

...
Последното социологическо изследване показва, че БСП се отдалечава силно от
Коментари Харесай

Маркет линкс: ГЕРБ води пред БСП с близо 9% преднина на евроизборите


Последното социологическо проучване демонстрира, че Българска социалистическа партия се отдалечава мощно от ГЕРБ в настройката на българските жители преди евроизборите. Евроизборите са през май месец, само че явно акцията за тях към този момент стартира.

Според последното изследване на "Маркет линкс " ГЕРБ сега събира 29,9% от гласовете, а Българска социалистическа партия - 21,4% ", разгласи Добромир Живков от организацията пред БТВ. Изследването демонстрира, че Движение за права и свободи - със 7,9%, изпреварва "Обединени патриоти ", които взимат 6,7%. За "Демократична България " биха дали своят вот 5,1%.

Активността на парламентарните е сред 48% и 50%, а на евроизборите - към 36% и 37%, посочи той. Проучването на електоралните настройки е направено предходната седмица и не регистрира последните кавги, изясни представителят на "Маркет линкс ". Обществената оценка за развиване на страната през първия месец на новата година остава мощно отрицателна, само че отбелязва умереноповишение и се завръща към равнищата от средата на 2018 година, проучват още социолозите от организацията.

Съотношението сред каузи на сериозно настроените към развиването на страната (67%) и тези с позитивно мнение (30%), образува негативен рейтинг от - 2,2. С високи равнища на скептицизъм (55% от всички) е и оценката за упованията за бъдещо развиване на страната. Налице, обаче, е сдържан оптимизъм в оценките за материалното положение на семействата (49%), който е подсилен от нарастването на минималната работна заплата и на възнагражденията в редица бюджетни сфери.

Отчита се минимално възобновяване на доверието към българските институциите. Положителният рейтинг на Президентството към този момент е 61% от имащите право на глас. За пръв път от към 6 месеца, Европейската комисия съумява да се завърне измежду институциите с позитивен рейтинг. Доверието в Народното събрание този месец също отбелязва покачване, само че все пак остава сериозно ниско - едвам 16%. Видимата интензивност на държавното обвиняване през последните месеци води до общо повишение на доверието в нея, както и на това в основния прокурор Сотир Цацаров (20%).

Българското общество е мощно разграничено по въпроса за избора на снабдител на нов изтребител за Военновъздушни сили. В обстановка на мощно политизиран обществен спор, малко под половината от българите не могат да образуват мнение по въпроса. Диалогът сред държавното управление и президентската институция по-скоро изместват фокуса от един стратегически и геополитически избор към остро вътрешно - политическо опълчване. 42% от имащите право на глас сигурно биха дали своят вот на идните Европейски избори. Вече стартира да се вижда готовност при електората на ГЕРБ макар, че разликата с Българска социалистическа партия е към 3% на база всички. На база гласуващи, преднината на ГЕРБ е 8,5%, която дефинира ГЕРБ като евентуално с най-вече евродепутати.

Свои представители в Екологичен потенциал все още биха имали още Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Оперативна програма, а е допустимо "Демократична България " също да има най-малко един народен представител. Резултатите удостоверяват, че "Воля " е изгубила сериозна част от електората си е доста евентуално присъединяване и в дейния политически живот у нас да завърши с разпускането на 44-то Народно събрание.

В националнот-представителното изследване, финансирано и извършено от "Маркет линкс. Са взели участие 1007 лица над 18 година в цялата страна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР