Последно поколение управляеми противотанкови ракети на изралеската компания Рафаел бяха

...
Последно поколение управляеми противотанкови ракети на изралеската компания Рафаел бяха
Коментари Харесай

Израелска компания представи противотанкови управляеми ракети

Последно потомство управляеми противотанкови ракети на изралеската компания " Рафаел " бяха показани през днешния ден пред висшето военно командване и представители на отбранителната ни промишленост. Според началника на Военновъздушни сили ген. Цанко Стойков, с изключение на покупката на нови изтребители, би трябвало да се намерения и за преоборудването на в този момент дестващите бойни летателни машини, с нови оръжейни системи, каквито са насочващите се ракети.


Възможно ли е да поразиш бронирана цел, която даже не виждаш? Има ли метод да променяш траекторията на боеприпаса, откакто е изстрелян, избирайки разнообразни цели? Отговори на тези въпроси дава израелската ракетна система от четвърто потомство. Ракетата " Спайк " е палач на танкове и унищожител на бункери. Нейната далекобойност е от километър и половина и може да доближи до 25 км, като през целия полет тя се управлява от оператора и бойната машина.

Според началника на Военновъздушни сили ген. Стойков, придобиването на сходна система би повишило доста бойните качества на ударната ни авиация.
Ген. Цанко Стойков, пълководец на Военновъздушни сили: Те могат да бъдат интегрирани на вертолетната авиация, щурмовата авиация, имам поради СУ-25 и вертолетите ми-24. Така че според от потребностите и от опциите на Военновъздушни сили и на Министерството на защитата да придобие този висок тип софтуерно въоръжение, ние можем да помислим в бъдеще по какъв начин това може да бъде осъществено.
Макар че създаването е израелска, ракетните системи се създават в Германия.
Ели Грийн, шеф Тактически системи: 18 държави-членки на НАТО към този момент са въоръжени с ракетни системи " Спайк ".Саймън Атсхед, маркетинг шеф: Освен, че доставяме оръжейната система, ни в следствие се ангажираме и с нейната логистична поддръжка.
Днес беше показан и тренажор, посредством който военносулжещите могат да получат базова подготовка. Така се пести време и средства за тяхното образование.

Над 5 000 ракети от този вид са изстреляни при бойни условия в разнообразни горещи точки на планетата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР