Последният случай бе по повод неговото настояване да бъде сменен

...
Последният случай бе по повод неговото настояване да бъде сменен
Коментари Харесай

България има своя герой: Озарява от Банкя родината и срази ламята...

Последният случай бе във връзка неговото гледище да бъде заменен служебният външен министър Стефан Димитров с Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ. Президентът Румен Радев обаче не реагира съгласно упованията на Борисов и той нервно реагира: „ Изведнъж (президентът Радев) се интересува от външната политика и министъра, който си е техен. Нека си остане той и да се знае, че Радев носи отговорност. Не желая да нося повече отговорност като партия за този кабинет “, съобщи Борисов.

 

След това атакува ПП-ДБ, че не подкрепили кандидатурата на Митов. Което не е правилно, тъй като няколко индивида, включително и Никола Минчев, се изрекоха позитивно за Митов и неговите качества. Това Бойко не го регистрира, тъй като е значимо да насочва упреци.

 

И се стигна до кулминационната точка: „ Не съм предложил Митов за поста, само че му разреших да го заеме след диалог сред двама ни “.

Ето я истината: Митов се е самопредложил за министерския пост, а Бойко, тъй като е добър човек, не могъл да му откаже. Всички обаче упрекнаха незаслужено Бойко, че сменял министри и командвал Главчев като остарял боец новобранец...

 

Какъв ли е бил диалогът сред двамата? Ето един вероятен вид и може би единствен.

 

Борисов и Митов играят табла/шах в къщата в Банкя. Между другото Митов среща боса с интернационалната конюнктура: Русия, Иран, Израел, САЩ… Знаете по какъв начин е. В един миг Митов възкликва, премигвайки разгорещено, а лицето му придобива цвят на японска вишня: Шефе, какво ще кажеш да стана длъжностен външен министър, а?

Борисов се почесва на едно място, пали си изгасналата пура и дава отговор:

 

-        На мястото на оня, какмубешеимето ли? Много съм му сърдит. Защо не? Разрешавам.

След което набира номер на мобилния:

 

-        Главчев, абе на Митов доста му се прияло агнешко… Пардон, доста му се желае да стане външен министър… Да, да, утвърждавам, несъмнено, по тази причина ти звъня. Действай.

Лидерът на ГЕРБ за момент се връща към мисълта за великденското меню, само че грижите за страната и народа бързо го връщат към държавните каузи. Отново набира същия номер: Митак, абе я разкарай и земеделския министър. Звънят ми зърнарите, нали са наши хора, заречен съм им… Когато ни трябваха, знаеш… тъкмо по този начин – изкараха тракторите… Излагаме се. Действай самоуверено, както сме се разбрали. Радев няма къде да върви, ще подпише.

 

След това огромният бял водач хвърля заровете и се пада дюшеш… Случайно. Само той и Щирлиц знаеха, че в ръкава крие особено подправени…  

Ето по какъв начин за десетина минути Бойко Борисов съумява да реши няколко супер значими за нацията проблеми. Такъв е той, нашият Бойко - чист и самоуверен човек!

 

Това, което бай Тошо не съумя, Бойко ще го довърши.

 

А слънцето над Банкя се пробва да пробие надвиснали космати облаци. Ненужни старания – той огрява родината. Дори и по време на слънчево затъмнение.

 

Неочаквано от нищото се появява ламята Спаска. Нашият воин подскача сюрпризиран и протяга ръка към пищова в чекмеджето. В този миг Спаска проговаря: „ Краят ти е близо – България без Борисов към този момент се вижда на хоризонта. Вече никой не ти има вяра – остана ти да разчиташ единствено на страха “.

Борисов разпознава гласа – на Иван Гешев е. Този за какъв се мисли, нали го отсвирихме?! Народният воин се прекръства десетина пъти и си плюе в пазвата. Бившият основен прокурор, приел облика на ламята, се разтваря в априлския въздух…

 

Текст: Народен

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР