Последният пробив в сигурността на Фейсбук може да е по-голям,

...
Последният пробив в сигурността на Фейсбук може да е по-голям,
Коментари Харесай

Точат кредитни карти с атаката във Фейсбук

Последният пробив в сигурността на Facebook може да е по-голям, в сравнение с се предполагаше. В петък интернет колосът разгласи, че 50 милиона акаунта на техни консуматори са били хакнати, само че съгласно уеб сайтове, специализиращи в интернет приложения, офанзивата може да не е била единствено против профилите на хората във Facebook.

Милиони консуматори употребяват тези сметки с цел да се записват в други уеб сайтове. Вероятно и тази информация е била компрометирана. Хакерите са употребявали функционалност, която дава опция да забележим каква част от профила ни виждат хората, които не са ни другари в мрежата - View As. След офанзивата и доста българи се оплакаха, че обществената мрежа на устройствата им се е затворила автоматизирано и се е наложило още веднъж да вкарват паролите си. Какви ще са следствията след офанзивата занапред ще излиза наяве.

Един от огромните опасности е, в случай че сме употребявали данните си от обществената мрежа за регистриране в уебсайт за извършване на покупки, да вземем за пример, и там имаме запаметени данни на кредитна карта, тя да бъде употребена. Като контрамярка компанията предлага да излезем от профила си и да се впишем отново.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР