Последният пленарен ден на парламента преди ваканцията започна изненадващо с

...
Последният пленарен ден на парламента преди ваканцията започна изненадващо с
Коментари Харесай

Извънредна ситуация пред парламента! СНИМКА

Последният пленарен ден на Народното събрание преди ваканцията стартира изненадващо с протест на „ Обединените патриоти ” (ОП). Депутатите в началото не съумяха да съберат кворум, защото представителите на Оперативна програма демонстративно напуснаха залата преди регистрацията, написа Флагман.бг.



По данни не медията причина за протеста им е орязаният законопроект за промени в Закона за вероизповеданията. Вчера стартира гласуването му на второ четене, а през днешния ден той би трябвало да бъде завършен.

Едновременно пред Народното събрание се организира митинг точно против измененията в закона. Той е проведен от протестантски църкви.

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в това време влезе в стаята на Оперативна програма, с цел да договаря с тях.

Въпреки това те още веднъж не влязоха да се записват в залата и при втория опит. Кворум въпреки всичко беше събран с помощта на мобилизацията на депутатите от ГЕРБ.

От " Българска социалистическа партия за България " също бойкотираха.

Кворумът беше събран със съдействието на Движение за права и свободи и " Воля " и в Народното събрание стартира поименна инспекция. Тя бе поискана от депутата от ГЕРБ Димитър Лазаров по отношение на идния избор на ръководител на Националното бюро за надзор на СРС.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР