Последният път, когато Джеймс Питцен ще види сина си Тимъти

...
Последният път, когато Джеймс Питцен ще види сина си Тимъти
Коментари Харесай

Историята на Тими Питцен – изчезнал и до днес

Последният път, когато Джеймс Питцен ще види сина си Тимъти ще бъде на 11 май 2011 година Тогава го оставя пред учебно заведение, пожелава му прекрасен ден и това е всичко. Момчето излиза от колата със своята раница на спайдърмен и това е всичко. Бащата си спомня, че е споделил на сина си, че го обича, това е всичко. Това, което Джеймс не подозира е, че жена му ще мине да вземе детето след към час. Тя споделя пред директорката, че имат фамилни проблеми и детето би трябвало да се прибере с нея. Вместо да заминат вкъщи, майката го качва в колата и отпътуват на дълго странствуване. След няколко дни тялото на Ейми ще бъде намерено безжизнено, само че Тимъти остава неоткрит и до през днешния ден.

Много преди неговото изгубване е ясно, че майката страда от пристъпи на дълбока меланхолия и постоянно е нестабилна. Онези, които я познават в по-доброто и положение, биха декларирали, че е извънредно отдадена майка, която се грижи по всевъзможен метод за своето дете. До 11 май 2011 година, когато Тими е изведен от учебното заведение.

Баща му го чака до учебния рейс и когато синът не излиза, Джеймс стартира да се паникьосва. Обажда се до учебното заведение, с цел да му оповестят, че майка му го е взела сутринта. Следва ново позвъняване до Ейми, само че тя не връща позвъняванията. Бащата звъни и на родственици, само че никой не е чувал нито за нея и Тими. На 12 май бащата отива в полицията, с цел да заяви, че двамата са изчезнали. При разпечатката по телефона излиза наяве, че дамата е употребила телефона си единствено един ден след изгубването, като е позвънила на брата на Джеймс, а не на него.

До през днешния ден бащата няма никаква визия за какво е взела детето, за какво се е обадила на брат му, а не на него. Братът ще опише, че е чул по какъв начин Тими си играе на площадката и най-вероятно е бил към нея, когато са разговаряли. Една част от диалога ще накара всеки родител да потрепери. Майката декларира, че Тими е добре, принадлежи на нея и ще бъде добре, също така е в сигурност. В същия ден има още едно позвъняване до майката на Ейми, на която споделя, че ще пристигна да гостува за ден-два и да намерения по какъв начин да стартира живота си изначало.

След този диалог и двамата в никакъв случай не идват вкъщи ѝ. На 14 май ще стане ясно, че екипът на Рокфорд – хотел в Илинойс – на към 140 километра от вкъщи им, ще позвъни на полицията, с цел да заяви, че е намерено безжизненото тяло на търсената жена, чиято фотография обикаля по малкия екран. Детективите схващат, че майката е срязала вените си, по-късно и врата си, а към дова е добавила голяма доза антидепресанти.

Тимъти обаче не може да бъде открит на никое място и няма никакви доказателства, че в миналото въобще е бил в мотелската стая. Полицията открива и криптирана записка, която при разчитане гласи, че Тими е в сигурност, само че в никакъв случай няма да бъде открит. С помощта на камерите към бизнес постройките, сметките от хотела и свидетелски показания, потвърждават, че дамата е направила тъкмо две разходки.

Посоката обаче е още по-страшна и безумна. Ейми взима Тими от учебно заведение, отиват до гараж за ремонт на колата, по-късно отиват до зоологическата градина в Чикаго, аквадукта в Илинойс и по-късно карат към 250 километра към курорт в Калахари в Уисконсин. Малко по-късно напущат курорта и следата им продължава още 200 километра на юг назад към Илинойс. Камерите засичат Ейми още веднъж в магазин в Рокфорд на 13 май, само че към този момент Тими го няма с нея.

Няма обвинени, които да бъдат включени в следствието. Нито родителите са се карали, нито съседите помнят въобще да са виждали фамилията скарано. Споделено е, че Ейми е писала и на някогашния си брачен партньор, преди да се самоубие. Джеймс също схваща това. Някога си спомня, че е дал ултиматум на брачната половинка си да избере с кого желае да живее и прибавя, че ще се бори за всички права на детето си. Не е мъчно да се досети човек, че майката най-вероятно е приела това за опасност и е решила да вземе ограничения.

В идващите години историята на Тими ще продължи да се преглежда. Инспекторите ще не престават да го търсят, ще открият дълги треви под бронята на автомобила ѝ. Започват проби, с цел да може най-малко да стане ясно къде е пътувала дамата и в кои местности. Има версия, че майката е отбила някъде по пътя си, с цел да остави момчето на някого или да изхвърли тялото. По седалките на колата са открити и следи от кръв, които по-късно ще потвърдят, че са на детето. Джеймс към момента се надява, че синът му е жив и просто е даден на друго семейство, което да го гледа. Последното позвъняване на майката-беглец ще бъде намерено и направено от телефонна кула в Стърлинг, Илинойс. Полицията преглежда всички разпечатки и открива, че майката е направила още две пътувания в същия регион, само че единствено два месеца по-рано.

Бащата не знае кой живее там, както и фамилията на Ейми не си спомня да познава някого. Възможно е майката да се е постарала да направи незаконно осиновяване и да се е срещала с евентуални осиновители. Другият вид е просто там да е изхвърлила тялото. Според финансовите извлечения, майката е изтеглила пари, с които е купила нови дрешки и играчки за момчето. Те също не са открити. Сред изчезналите движимости са раницата на момчето, както и нейните облекла, с които напуща курорта.

Телефонът е открит на автомагистралата, само че от него не може да се извлече никаква информация. Претърсването на регионите също не дава резултат. През 2019 година се появява млад мъж в Кентъки, който твърди, че е Тимъти, той споделя на полицията, че е съумял да избяга от своите мъчители и дълго време е бил отвлечен. След инспекция на ДНК пробите излиза наяве, че историята е измислена.

Неговото име е Майкъл Рини, който се пробва да завоюва вниманието и сензацията. След като му демонстрират данните, той признава и истината. По-късно същият ще признае, че се е опитвал да избяга от своето лично семейство и по тази причина си измисля тази история. Тази информация дава малко вяра на Джеймс, само че по-късно още веднъж е посърнал от леден душ. И до този миг момчето продължава да се търси, само че няма никакъв резултат.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР