Последният оцелял заподозрян за атентатите в Париж през 2015 година,

...
Последният оцелял заподозрян за атентатите в Париж през 2015 година,
Коментари Харесай

Салах Абдеслам се защитава с мълчание

Последният оживял обвинен за атентатите в Париж през 2015 година , при които починаха над 130 души, се изправи през днешния ден пред съда в Брюксел.

По време на делото си Салах Абдеслам резервира безмълвие , съобщи " Ройтерс ". Абдеслам съобщи: " Не желая да давам отговор на никакви въпроси ", " Запазвам безмълвие, това е мое право. Моето безмълвие не ме прави нарушител или отговорен ", " Съдете ме. Правете каквото желаете с мен. Вярвам в Аллах. Защитавам себе си, запазвайки безмълвие ".

 Снимка 338326
Източник:

По време на процеса Салах Абдеслам се насочи към прокурорите - той им предложи да се съсредоточат върху съдебномедицинските доказателства и експертизи, " а не да задоволяват публичното мнение ".
Подсъдимият добави и че мюсюлманите се съдят и третират по най-лошия метод. Съдилищата съдели мюсюлманите без благосклонност, те нямали хипотеза за непорочност.

 Стотици служители на реда охраняват съда в Брюксел поради делото на Салах Абдеслам
Стотици служители на реда охраняват съда в Брюксел поради делото на Салах Абдеслам

При терористичната офанзива в Париж починаха над 130 души

Процесът против Абдеслам се гледаше при засилени ограничения за сигурност. 28-годишният Абдеслам се появи в правосъдната зала, откакто сутринта беше ескортиран с ескорт до постройката на съда. В съда той влезе с дълга черна коса и брада, изцяло друг от чистия и обръснат млад мъж, чиято фотография заля Европа в интервала на неговото търсене за кръвопролитните офанзиви в Париж.

Салах Абдеслам беше помолен от съдията да се изправи и да се разпознава. Абдеслам обаче остана седнал , заобиколен от двама маскирани белгийски служители на реда. Тогава Абдеслам за първи път уточни, че не желае да дава отговор на въпроси.

След първата сесия по делото, по време на която беше разпитан неговият хипотетичен съизвършител, който призна, че се е борил за " Ислямската страна " в Сирия , както и че и двамата обвинени са участвали по време на престрелка в Брюксел през март 2016 година, съдията още веднъж помоли Абдеслам да проговори. Подсъдимият обаче още веднъж резервира тишина и изрично отхвърли да разяснява делото.

Процесът против Салах Абдеслам във Франция ще се гледа през идната година.

Мъжът не е получил обвиняване за офанзивата в Брюксел от месец март 2016 година , която се случи 4 дни след задържането му. При офанзивата починаха над 30 души.

 Снимка 338325
Източник:

 Салах Абдеслам продължава да мълчи
Салах Абдеслам продължава да мълчи

Говорител на прокуратурата в Париж съобщи, че Абдеслам е бил изправен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР