Последният от колебаещите се сенатори републиканци Лиза Мурковски (щата Аляска)

...
Последният от колебаещите се сенатори републиканци Лиза Мурковски (щата Аляска)
Коментари Харесай

Демократите останаха без шанс да отстранят Тръмп

Последният от колебаещите се сенатори републиканци Лиза Мурковски (щата Аляска) разгласи, че ще гласоподава против привикването на очевидци на процеса в Сената по процедурата за импийчмънт против президента Доналд Тръмп, заяви в. „ Вашингтон пост. " Това лишава демократите от опцията да получат нови доказателства и да проточат процеса.

„ Отчитайки несъстоятелността на този импийчмънт от самото му начало и по-нататък в неговия ход, аз стигнах до извода, че в Сената няма да има заслужено разглеждане ", твърди сенаторката, представена от изданието. Тя повтори, че е обмисляла опцията да гласоподава за привикването на очевидците, само че в последна сметка се отказала от тази концепция. „ Не мисля, че продължаването на този развой ще промени нещо. Тъжно е да се признае, само че Конгресът като институция не съумя да изиграе своята роля ", посочи сенаторката.

Гласът на Мурковски беше последната вяра на демократите да показват очевидци, тъй като за задачата бе належащо най-малко трима републиканци да поддържат предлагането им, напомни tass.ru. Първоначално по този въпрос се колебаеха четирима републиканци: Сюзън Колинз (щата Мейн), Мит Ромни (щата Юта), Ламар Александер (щата Тенеси) и Мурковски. Колинз и Ромни обявиха, че ще поддържат демократите. Александер съобщил, че ще гласоподава срещу предлагането им.

Ако Мурковски бе застанала на страната на демократите, предлагането можеше теоретично да мине при изискване, че председателстващият процеса в лицето на ръководителят на Върховния съд на Съединени американски щати Джон Робъртс бе взел страната на демократите. Но даже и в този случай той, най-вероятно, би подкрепил Тръмп и самодейността щеше да бъде отклонена.

Сега Сенатът извършва функционалности на съд със правосъдни заседатели, а Камарата на представителите играе ролята на обвинител. За отстраняването на президента от служба е нужна поддръжката на две трети от сенатори или на 67 сенатора. При настоящия състав на Сената това е малко евентуално, тъй като в горната камара на Конгреса републиканците държат 53 от общо 100 места.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР